Hlavní obsah

Orpik zůstává v Pittsburghu, Hainsey odchází do Atlanty

PRAHA

Hokejový obránce Brooks Orpik, jenž měl patřit k nejžádanějším volným hráčům na trhu, se v NHL nakonec nikam nestěhuje a zůstává v Pittsburghu. S klubem se podle televizní stanice TSN dohodl na šestileté smlouvě, která mu vynese celkem 22,5 miliónu dolarů. V průměru si vydělá 3,75 miliónu ročně. Od svého debutu v NHL v sezóně 2002/03 Orpik jinde než v Pittsburghu nehrál.

Článek

"Brooks se stal hlavní oporou naší obrany a sehrál důležitou roli v naší cestě do finále Stanley Cupu. Obstarává v našem týmu fyzickou hru, kterou každý uchazeč o Stanleyův pohár potřebuje," řekl generální manažer Ray Shero.

Hainsey uzavřel dlouhodobý kontrakt s Atlantou

Obránce Ron Hainsey opustil Columbus a jako nechráněný volný hráč podepsal podle agentury Canadian Press pětiletou smlouvu s Atlantou. Díky kontraktu si vydělá celkem 22,5 miliónu dolarů. Hainsey hrával za Montreal a naposledy Columbus, na kontě má 224 utkání v NHL.

Mladý polský útočník Wojtek Wolski prodloužil jako chráněný volný hráč v NHL smlouvu s Coloradem. Rodák ze Zabrze byl v uplynulé sezóně díky 48 bodům ze 77 zápasů čtvrtým nejproduktivnějším hráčem týmu.

Dvaadvacetiletý Wolski byl celkově 21. volbou draftu 2004, kdy po něm sáhlo vedení Colorada. V ročníku 2005/06 pouze nakoukl do sestavy na devět utkání, ale v další sezóně se v týmu pevně usadil. Na svém kontě má 162 odehraných zápasů, v nichž zaznamenal 104 bodů za 42 gólů a 62 asistencí.

Reklama

Související témata: