Hlavní obsah

Toews bude kapitánem Chicaga, třetím nejmladším v historii NHL

CHICAGO

Vedení Chicaga oznámilo, že v příští sezóně NHL bude kapitánem týmu teprve dvacetiletý útočník Jonathan Toews, jež má za sebou premiérový ročník mezi profesionály. Této pocty se tak dočká jako třetí nejmladší hráč historie zámořské soutěže po Sidneym Crosbym z Pittsburghu a Vincentu Lecavalierovi z Tampy Bay.

Článek

Talentovaný forvard, který byl trojkou draftu 2006, sice ve svém první sezóně NHL odehrál za Blackhawks jen 64 zápasů, ale stihl nasbírat 54 bodů za 24 přesných tref a 30 asistencí. Byl navíc nejlepším střelcem mezi všemi nováčky. "Zaslouží si tuto poctu. Je skvělou individualitou a úžasným lídrem na ledě i mimo něj. Má zkušenosti z vedení týmů na juniorských MS a je pro hráče příkladem," zdůvodnil volbu generální manažer Dale Tallon.

Vedení Blackhawks zároveň avizovalo, že vyřadí z užívání číslo tři, které v minulosti nosili na dresu zadáci Keith Magnuson a Pierre Pilote. Magnuson byl kapitánem Chicaga od roku 1976 do 1979 a v klubu strávil celkem 11 sezón. Pilote vedl Jestřáby z pozice kapitána v letech 1961 až 1968. Za tu dobu vyhrál třikrát Norrisovu trofej pro nejlepšího obránce NHL. Datum pro slavnostní vyvěšení dresu s číslem tři bude teprve upřesněno.

Reklama

Související témata: