Hlavní obsah

Nashville suspendoval Radulova, jenž odešel do Ufy

NASHVILLE

Vedení klubu Nashville Predators suspendovalo ruského hokejistu Alexandra Radulova a nebude mu vyplácet gáži. Úřadující mistr světa má sice v týmu NHL ještě rok platný kontrakt, v létě se však rozhodl vrátit do Ruska a vyslyšel lukrativní nabídku Ufy v nově vzniklé Kontinentální lize.

Článek

Dvaadvacetiletý Radulov byl v minulém ročníku s 58 body třetím nejproduktivnějším hráčem Predátorů. V rámci svého nováčkovského kontraktu si měl v ročníku 2008/09 vydělat necelý milión dolarů hrubého, což je částka, kterou podle spekulací médií dokázal tým Salavat Julajev hladce navýšit.

"Jednou přijde doba, kdy Alex zatouží po návratu do NHL a bude chtít hrát s nejlepšími hokejisty na světě a proti nim. Pak jeho status přehodnotíme," uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Nashvillu David Poile.

Vedení Predators dalo Radulovovi čas do 1. září, aby ho informoval o své budoucnosti. Talentovaný útočník odpověděl tím, že v dresu Ufy v úterý nastoupil do prvního utkání KHL a k vítězství nad Jaroslavlí přispěl asistencí.

Odchod Radulova ze zámoří je jedním z přestupů mezi oběma soutěžemi, které od léta prověřuje Mezinárodní hokejová federace IIHF. V krajním případě hrozí Ufě vyřazení z Ligy mistrů a Radulovovi zákaz reprezentovat.

Reklama

Související témata: