Hlavní obsah

Hokejisté Tampy Bay vyhráli v Berlíně nad Eisbären 4:1

BERLÍN

Hokejisté Tampy Bay zvítězili ve svém prvním evropském přípravném utkání v Berlíně nad tamními Eisbären 4:1. Před víkendovým pražským startem NHL odehrají ještě jeden duel v Bratislavě se Slovanem.

Článek

Na ledě špičkového týmu německé nejvyšší soutěže se v neděli začalo hrát s více než půlhodinovým zpožděním, neboť Tampa dorazila ze své evropské základny v Praze pozdě. V brance se před téměř 12 tisíci diváků představil bývalý brankář domácího týmu Olaf Kölzig a v sestavě Lightning již nechyběla ani nejzářivější hvězda Vincent Lecavalier, který se do týmu vrátil po letní operaci ramena.

Domácí Eisbären využili v první třetině toho, že se tým zámořské NHL na ledě zvolna rozkoukával, a šli zásluhou Denise Pedersona v 17. minutě do vedení. Do druhé třetiny však vstoupila Tampa lépe a Gary Roberts po dvou minutách a sedmi vteřinách vyrovnal.

Krátce po polovině zápasu poslal hosty do vedení mladý slovenský obránce Vladimír Mihálik a jeho branka byla nakonec vítěznou. Právě Mihálik zabránil následně ve vyrovnání v obrovské šanci Andrému Rankelovi. V úvodu závěrečného dějství spálili Eisbären několik dalších šancí v tlaku, kterým se snažili o srovnání kroku s favoritem, a to je nakonec mrzelo.

Tampa přežila soupeřův nápor a ze své první velké šance udeřil v 47. minutě Jason Ward, který přidal také čtvrtou branku v 54. minutě, kdy domácí ve snaze o korekci výsledku odvolali brankáře Roba Zeppa. Výhru 4:1 si už tým z Floridy pohlídal i zásluhou německého rodáka Kölziga, který si připsal 34 úspěšných zákroků.

Eisbären Berlín - Tampa Bay 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Branky: 17. Pederson - 47. a 54. J. Ward, 23. Roberts, 31. Mihálik. Vyloučení: 5:8, navíc Regehr 5 min. - Malone 5+10 min. Diváci: 11 800.

Reklama

Související témata: