Hlavní obsah

Crosby? Nic mimořádného na něm nevidím, prohlašuje Rus Sjomin

PRAHA

Rivalita mezi pittsburghským duem Sidney Crosby - Jevgenij Malkin a forvardem Washingtonu Alexandrem Ovečkinem je zase o stupínek větší. V pátečním rozhovoru pro server Yahoo! Sports se o to přičinil Ovečkinův spoluhráč a krajan Alexander Sjomin, který si na adresu Crosbyho nebral žádné servítky.

Článek

„Co je na něm (Crosbym) tak neobyčejného?,“ položil Sjomin otázku, na kterou si vzápětí sám odpověděl. „Nic mimořádného nevidím. Ano, dobře bruslí a přihrává. Ale nic víc,“ diví se Sjomin Crosbyho hokejové popularitě. Ze srovnání Crosbyho s Patrickem Kanem prý vychází chicagská hvězdička jednoznačně lépe. „Kane je mnohem zajímavější hráč. Způsob pohybu, střelecké schopnosti, herní myšlení, předvídání hry - ve všem je skvostný!“

Sjominovi se zároveň vůbec nelíbí, jak jsou hvězdy typu Crosbyho mediálně podporovány. Příliš se prý hledí na zápasové statistiky, schopnost hráčů naopak ustupuje do pozadí. „Pokud byste vzali kteréhokoliv hráče, třeba i „úplné dřevo“, a začali ho prosazovat, dostanete z něj hvězdu,“ myslí si forvard Washingtonu. „Zvlášť pokud za sezónu udělá 100 bodů. Nikdo se pak nebude zajímat, zda-li je to i dobrý hokejista.“

A obratem udává i ilustrační případ. „Řekněme, že někoho postavíte před branku s úkolem, ať doráží odražené puky. On pak nastřílí padesát gólů za sezónu a každý si řekne „Wow“. Obratem mu pak nabídnou roční kontrakt na 10 miliónů dolarů. Přesně takhle to tady chodí,“ říká Alexander Sjomin, který se šestnácti body z devíti zápasů vede nejen kanadské bodování svého týmu, ale i celé soutěže.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.