Hlavní obsah

VIDEO: Bitkař Smoleňák si při premiéře v NHL vyšlápl na Ashama. Neúspěšně

PRAHA/WASHINGTON

Jen gól chyběl k tomu, aby se český hokejista Radek Smoleňák při své premiéře v NHL vytáhl tzv. hattrickem Gordieho Howea. Bývalého hokejistu Kladna si vytáhlo vedení Tampy Bay z farmy v Norfolku pro úterní zápas na ledě Philadelphie a Smoleňák si při svém debutu ve slavné soutěži nadělil k dnešním dvaadvacetinám jednu asistenci a pěstní potyčku s Arronem Ashamem.

Článek

Vášně mezi českým hokejistou a Ashamem vzplály ve 12. minutě zápasu ve středovém kruhu, jen chvíli poté, co se Tampě podařilo i s přispěním Václava Prospala vyrovnat na 1:1. Smoleňák měl v pěstní výměně názorů zprvu opticky navrch, po přesném direktu kanadského hokejisty ale skončil na ledě.

Český křídelní útočník tak vyfasoval i první pětiminutový trest v zámořské soutěži a nakonec se dočkal i premiérového kanadského bodu, když se pět minut před koncem třetí třetiny podílel spolu s jedničkou letošního draftu Stevenem Stamkosem na gólu Steva Downieho. Tampa nakonec prohrála 3:4 v prodloužení.

Smoleňák čekal na svou příležitost v NHL čtyři roky. Do zámoří odešel jako sedmnáctiletý v roce 2004 a začal hrát nižší OHL za Kingston Frontenacs. Na konci první sezóny jej jako 73. v pořadí draftovala Tampa, než se ale pražský rodák dočkal debutu ve vysněné NHL prošel dalšími čtyřmi kluby v nižších soutěžích.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.