Hlavní obsah

Veterán Lang poslal Rangers do kolen, hattrick si užívá

NEW YORK

Útočník Montrealu Robert Lang ovládnul třetí třetinu ve středečním zápase NHL s Rangers, když vsítil tři góly ze čtyř. Canadiens tak vyloupili newyorské Jezdce na jejich ledě 6:3. Na dva góly nahrál Langovi obránce Roman Hamrlík, u jednoho gólu asistoval další krajan Tomáš Plekanec. „Musíte se dokázat pořádně naburcovat a pak to jde samo,“ vtipkoval český útočník po zápase.

Článek

„Dát tři góly v zápase je parádní, hattrick si užívám,“ neskrýval nadšení Robert Lang, který si tak připsal třicátý kanadský bod v letošní sezóně za 15 gólů a stejný počet asistencí. Lang v duelu proti New York Rangers vsítil gól jak ve hře pět na pět, tak v přesilové hře i v oslabení do prázdné branky. „Musíte se dokázat pořádně naburcovat a pak to jde samo,“ vtipkoval Lang pro agenturu AP. „Ne, jen si dělám srandu, někdy vám to prostě sedne a jsem rád, že to přišlo,“ dodal s úsměvem na tváři.

Přestože přesilovky nejsou v NHL silnou zbraní Montrealu a statisticky jsou "Habs" až čtvrtým nejhorším celkem, na ledě Madison Square Garden dokázali hosté překonat gólmana Henrika Lundqvista v kleci Rangers v početní výhodě hned dvakrát. „Někdy se vám daří, jindy nikoli, v předchozích čtyřech pěti zápasech to spíš nešlo,“ vzpomněl si Lang, který letos hraje svou 15. sezónu v NHL.

Kouč Canadiens Guy Carbonneau se v předchozích zápasech zaměřoval spíše na obranu, což vyneslo kanadské mužstvo zatím na čtvrté místo Východní konference. „I když nám početní výhody od začátku ligy nejdou, přesto dokážeme vyhrávat zápasy, protože tvrdě pracujeme na naší defenzivě a přináší to ovoce,“ měl radost osmačtyřicetiletý trenér, bývalý útočník Montrealu, St. Louis a Dallasu.

„Je těžké výsledku uvěřit,“ soukal ze sebe forvard Rangers Scott Gomez. „Odehráli jsme velmi solidní zápas,“ přidal Gomez a spoluhráč Markus Näslund souhlasil. „Nezasloužili jsme si prohrát, protože jsme makali stejně tvrdě jako v zápase proti Pittsburghu, který jsme porazili (4:0),“ nechal se slyšet smutný švédský forvard. „Nelze čekat výhru, když si nechám dát pět gólů,“ sypal si popel na hlavu brankář Rangers Lundqvist.

Reklama

Související témata: