Hlavní obsah

Hemský je geniální hokejista, pochvaloval si trenér Edmontonu

EDMONTON

Lepší návrat na led si útočník Aleš Hemský ani nemohl přát. Forvard Oilers vsítil v neděli v NHL dvě branky a po otřesu mozku tak ukázal, že dávat góly nezapomněl. Domácí i díky pětadvacetiletému pardubickému rodákovi porazili doma v Rexall Place Phoenix 6:3. "Přesně takhle hrají velcí hokejisté," vysekl poklonu kouč Edmontonu Craig MacTavish.

Článek

„Jsem šťastný, že jsem se vrátil právě takhle,“ řekl pro The Edmonton Sun Hemský, jenž svůj comeback do sestavy Edmontonu okořenil dvěma góly. „Snažil jsem se hodně střílet a hlava reagovala velmi dobře,“ těšilo českého forvarda, jenž před deseti dny utrpěl otřes mozku.

Hemský se proti Phoenixu trefil ve 12. minutě, když zvýšil na 2:1 pro domácí. V závěrečné třetině přidal pardubický rodák gól na 5:3 a Oilers již v domácím prostředí vítězství udrželi. Na dvanáctý gól v letošní sezóně nahrál Hemskému jeho krajan Ladislav Šmíd.

„Věděl jsem, že návrat bude těžký, ale dal jsem brzy branku, která mně hodně pomohla,“ ulevil si pětadvacetiletý útočník. „Gól mi dodal sebevědomí,“ přidal Hemský, jenž naposledy oblékl dres Olejářů 28. prosince. "Musel jsem hrát chytře a zbytečně nedohrávat osobní souboje," přiznal pro Edmonton Journal. "Doufejme, že se bude stejně dařit také v dalších zápasech," dodal.

Výborný návrat do základní sestavy ocenil rovněž trenér Olejářů Craig MacTavish. "Přesně takhle hrají velcí hokejisté," vysekl poklonu kouč. "Jeho hra nepotřebuje žádné další komentáře, je zkrátka geniální hokejista," dodal MacTavish. "Byla radost se dívat na jeho góly," dodal.

Reklama

Související témata: