Hlavní obsah

Setoguchi rozhodl o výhře lídra NHL San Jose v Dallasu

DALLAS

Jediný gól rozhodl utkání hokejové NHL mezi Dallasem a San Jose. Ve 48. minutě se trefil hostující Devin Setoguchi a v jediném zápase pondělního programu zařídil pro nejlepší tým soutěže výhru. Čisté konto vychytal Jevgenij Nabokov, za což byl vyhlášen nejlepším hráčem duelu.

Článek

Ruský gólman pochytal 29 střel a připsal si 45. čisté konto v NHL. "Úžasné, Jevgenij byl podle mě první, druhou i třetí hvězdou zápasu,“ chválil Nabokova trenér Todd McLellan. Ruský gólman se mohl spolehnout i na spoluhráče, kteří zblokovali 17 střel. Při přesilovkové střele Robidase hostujícího gólmana zachránila branková konstrukce.

Žraloci navíc natáhli šňůru vítězných utkání na čtyři. Nasbírali už 91 bodů, jejich pondělní soupeř na druhém místě v Pacifické divizi ztrácí propastných 26 bodů. Dallas, který postrádal své opory Mika Modana, Brendena Morrowa a Brada Richardse, je v Západní konferenci sedmý a čeká jej tvrdý boj o postup do play-off.

Setoguchi proklouzl po pravé straně kolem zkušeného beka Sydora a rychlou střelou z kruhu na vyrážečku rozhodl. Pro mladého kanadského útočníka to byla 25. trefa v sezóně. „Viděl jsem Sydora, jak zastavil na modré čáře. Takže jsem musel sebou hodit, abych ho objel. Viděl jednoho z mých spoluhráčů, což ho mohlo trošku rozhodit,“ uvedl střelec.

Brankář Hvězd Marty Turco chytal již třicátý zápas v řadě, už 1500. zápas v NHL oslavil čárový rozhodčí Brad Lazarowich. Čeští hokejisté MIlan Michálek a Tomáš Plíhal si v dresu vítězů připsali jen dvouminuový trest.

NHL:
Dallas - San Jose 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka: 48. Setoguchi. Zásahy brankářů: Turco 24/23 - Nabokov 29/29. Diváci: 17 988. Hvězdy utkání: Nabokov (SJ), Sutherby (DAL), Srtoguchi (SJ).

Reklama

Související témata: