Hlavní obsah

VIDEO: Střízlíka z Pittsburghu srovnávají s wrestlingovým zabijákem

PITTSBURGH/PRAHA

Nemusíte mít dva metry a sto třicet kilo, aby vás srovnávali s hvězdou wrestlingových zápasů. Stačí mít vhodné příjmení a narážky na v zámoří populární show WWE jsou na světě. Své o tom ví subtilní útočník Pittsbughu Tyler Kennedy, bojující proti Detroitu ve finále Stanley Cupu.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Útočník Pittsburghu Tyler Kennedy

Článek

Pokaždé, když dvaadvacetiletý útočník Tučňáků vstřelí gól nebo někoho srazí, zní Mellon arénou hromové Kennedy. M-I-S-T-E-R K-E-N-N-E-D-Y. Narážka na zápasy wrestlingu, v nichž zápasí populární bijec stejného uměleckého jména. Ve čtvrtém finále Tyler Kennedy vstřelil v 35. minutě parádní gól na 4:2, který definitivně srazil Detroit na kolena. Pittsburgh si dvoubrankové vedení pohlídal a vyrovnal sérii na 2:2.

Diváci se nenechali zahanbit a když hlasatel oznamoval jméno střelce, znělo halou hromové Kennedy. MR. KENNEDY. „Bylo to asi nejhlasitěji, co jsem kdy slyšel,“ pochvaloval si na klubových stránkách po zápase rodák z kanadského Sault Ste. Marie. „Nebylo to jako dát vítězný gól v rozhodujícím sedmém zápase finále, jak jsem si doma v dětství často představoval, ale určitě to byl nejdůležitější gól mé dosavadní kariéry,“ dodal Kennedy.

Kennedy je univerzálním útočníkem, který rozdává rány, ale dokáže i skórovat. V základní části si vytvořil ziskem 35 bodů (15+20) osobní maximum, v play-off navíc přidal dva vítězné góly v sérii proti Philadelphii. „S centry jako Sidney Crosby, Jevgenij Malkin nebo Jordan Staal se musíte bleskově naučit po odehrání puku rychle zamířit k soupeřově brance. A bylo by bláznivé, nemít hokejku na ledě. Víte, že puk na ní dostanete,“ chválí hvězdné spoluhráče Kennedy.

Kenneth C. Anderson alias Mr. Kennedyfoto: Sean Refer

Mr. Kennedy je ringové jméno zápasníka Kennetha C. Andersona. Třiatřicetiletý rodák z Minneapolis měří 188 cm a váží 110 kilo. Ideální míry pro hokejistu. Anderson působí od roku 2005 ve World Wrestling Entertainment.

Reklama