Hlavní obsah

Hossa chce pokračovat v Detroitu, ale musel by finančně slevit

DETROIT

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa by rád i nadále hrál za Detroit, ale Red Wings na něj podle deníku The Detroit News budou mít pro příští sezonu NHL pravděpodobně jen zhruba čtyři milióny dolarů. Více se asi do platového stropu nevejde, protože klub vynaloží hodně prostředků na dlouhodobé kontrakty, které v minulých měsících uzavřel s Henrikem Zetterbergem, Pavlem Dacjukem, Johanem Franzénem, Valtterim Filppulou, Brianem Rafalským a Danem Clearym.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Hokejový útočník Detroitu Marián Hossa

Článek

Hossa podepsal loni jako nechráněný volný hráč roční smlouvu na 7,5 miliónu dolarů a v Detroitu si chtěl splnit sen v podobě zisku Stanleyova poháru. Ten mu unikl po finálové porážce stejně jako loni v Pittsburghu. Po roce může slovenská hvězda opět vyzkoušet trh s volnými hráči, ale je otázka, jak to dopadne. Hossa by rád v Detroitu zůstal, musel by se ale zřejmě pro nadcházející sezónu výrazně finančně uskromnit.

"Detroit je na mém seznamu nejvýše. Necítím se na to, abych se pořád někam stěhoval," prohlásil Hossa, který údajně loni odmítl nabídku Pittsburghu na sedmiletou smlouvu celkem na 49 miliónů dolarů. Letos je víceletý kontrakt jeho prioritou. Čekají ho jednání s Detroitem a nechce předbíhat s vyjádřením, zda by byl ochoten jít s penězi opravdu až tak dolů.

Ve finále se Hossovi nedařilo

"S dnešní ekonomikou ve světě, s platovým stropem a těmito věcmi je těžké něco plánovat dopředu. Budeme se snažit vyřešit to co nejlépe v příštích dnech. Generální manažer Ken Holland a můj agent spolu budou jednat a uvidíme, co se stane," doplnil Hossa, který byl v základní části se 40 góly nejlepším střelcem Detroitu. Ve finále se mu ale nedařilo a zaznamenal jen tři asistence.

Vedle Hossy si mohou v případě, že se s Red Wings nedohodnou na nových smlouvách, vyzkoušet trh s volnými hráči také švédský útočník Mikael Samuelsson, Slovák Tomáš Kopecký, obránce Chris Chelios a brankář Ty Conklin. Jednání o kontraktu čeká i českého útočníka Jiřího Hudlera, jenž bude chráněným volným hráčem, takže Detroitu nehrozí, že by jej v červenci bez náhrady ztratil.

Reklama

Související témata: