Hlavní obsah

Fleury se chce vrátit do NHL, protože nehodlá končit jako suspendovaný hráč

CALGARY

Jedenačtyřicetiletý útočník Theoren Fleury, který se pokouší prosadit zpět do NHL, vysvětlil svou motivaci k návratu na led. Za jeho velkou chutí zahrát si opět ve slavné soutěži je prý především touha změnit fakt, že skončil jako hráč suspendovaný pro porušení odvykacího programu.

Foto: internet

Theoren Fleury v dresu Calgary Flames.

Článek

Fleury si již před časem najal osobního trenéra a pokouší se dostat do formy s vírou, že ho jeho bývalý tým Calgary Flames pozve do tréninkového kempu. "Hlavním důvodem, proč jsem to udělal, je to, že nechci končit jako potrestaný hráč. Musím věřit tomu, že to někde nějak dokážu, přestože se moc neočekává, že by mě někdo zaměstnal a já dosáhl svého velkého cíle," řekl Fleury serveru TSN.ca.

V cestě k velkému návratu mu nyní nestojí pouze věk a skutečnost, že naposledy v NHL hrál v ročníku 2002/03, ale také stále trvající postih. Vedení soutěže proto požádal o omilostnění. "Vše, co mohu nyní mít pod kontrolou, je to, co dělám. Až nadejde čas a oni rozhodnou co a jak, budu připravený vypořádat se s důsledky," ujistil Fleury.

Ve své době patřil i přes nevelkou postavu k hlavním hvězdám soutěže. Dvakrát v kariéře pokořil v sezoně stobodovou hranici, v celkem 1084 zápasech si připsal 1088 bodů za 455 gólů a 633 asistencí, ale také 1840 trestných minut. "Cílem je vrátit se zpátky - někdy, někde, nějak. Když dostanu šanci hrát, třeba jen třetinu, je jedno, kde to bude. Chci prostě jen hrát," prohlásil Fleury.

Sílu životních příběhů hokejových veteránů, mezi nimiž ční v poslední době hlavně zadák Chris Chelios, který hrál minulou sezonu v 47 letech, připomněl bek Plamenů Cory Sarich. "Vždycky chcete vidět takové hráče hrát, co možná nejdéle to jde. Je z toho pak velký příběh, když se někdo takhle vytáhne zpátky nahoru," poznamenal Sarich.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.