Hlavní obsah

Brankář Pavelec dovedl Atlantu k bodu na ledě Montrealu

MONTREAL

Český brankář v dresu Atlanty Ondřej Pavelec v utkání proti Montrealu pustil za svá záda z 35 střel pouze jedinou a Trashers zejména díky jeho výkonu získali jeden bod za prohru 1:2 po samostatných nájezdech. Branka Jakuba Voráčka Columbus k bodům nepřivedla, Blue Jackts podlehli na ledě Calgary 3:6.

Foto: Christinne Muschi, Reuters

Brankář Atlanty Ondřej Pavelec chytá střelu Mikea Cammalleriho z Montrealu.

Článek

Za Pavelcovými zády skončila pouze jediná střela. V 18. minutě si vybruslil k levému kruhu Gionta a prostřelil českého brankáře, jemuž stínil jeden z jeho obránců. Byla to však jediná gólová radost, kterou Pavelec fanouškům Montrealu dovolil.

Ve třetí části skóre srovnal Arstrong a když ani v prodloužení branka nepadla, musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch už Pavelec tak úspěšný nebyl, když za svá záda pustil pokusy Gomeze a Gionty.

Dvaadvacetiletý brankář byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu a pokračuje v dobrých výkonech poté, co se dostal kvůli zranění Kariho Lehtonena na post týmové jedničky.

Chytal skvěle, uvedl Pavelcův kouč

"Pavelec chytal skvěle, velmi dobrý výkon podal i na druhé straně Halák," uvedl trenér Atlanty John Anderson. "Takovéhle souboje gólmanů nejsou k vidění příliš často. Škoda, že jsme nedokázali v nájezdech vyhrát, Pavelcovi bych to moc přál," dodal Anderson.

Český gólman byl ale se ziskem bodu spokojený. "Pokaždé, když jdete na led, toužíte po vítězství. Ale získali jsme aspoň bod. Byl to zápas nahoru dolů a vyhrát mohli oni stejně tak jako my," prohlásil Pavelec, který z pěti zápasů, v nichž nastoupil, odešel jen jednou s prázdnou.

Brankou Jakuba Voráčka vyrovnali hokejisté Columbusu na ledě Calgary na 3:3. Více branek však už hokejisté Blue Jackets vstřelit nedokázali a Plameny se nakonec radovaly z výhry 6:3.

Ve výborném vstupu do sezóny pokračuje i obhájce Stanley Cupu Pittsburgh. Tučňáci si tentokrát na vlastním ledě vyšlápli na St. Louis, které porazili 5:1. Brankář Fleury si i v osmém utkání, do kterého zasáhl, připsal výhru. "Je to nádherný pocit, když předvádíme takové výkony. Jsem si jistý, že jednou prohrajeme, ale věřím, že pak zase najedeme na vítěznou vlnu," řekl Fleury.

"Když si každý z nás plní své úkoly a hraje pro tým, jsme jenom těžko k poražení," řekl po zápase obránce Jay McKee. "Řada týmů si dává pozor především na Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina a to je naše výhoda. Nespoléháme totiž jenom na ně, góly umí dávat i ostatní," zdůraznil McKee.

Pittsburgh - St. Louis 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Branky: 12. Kennedy, 13. Malkin, 28. Fedotěnko, 29. Cooke, 50. Goligoski - 33. P. Kariya. Zásahy brankářů: Fleury 23/22 - Mason 35/31, Conklin 8/7. Diváci: 17 132. Hvězdy zápasu: Cooke, Malkin, Letang (všichni PIT).
Calgary - Columbus 6:3 (3:1, 1:2, 2:0)
Branky: 3. Langkow, 4. Glencross, 12. Bouwmeester, 34. Phaneuf, 53. Iginla, 56. Sjöström - 7. Nash, 21. Brassard, 22. Voráček. Zásahy brankářů: Kiprusoff 30/27 - Mason 22/16. Diváci: 19 289. Hvězdy zápasu: Iginla (CGY), Brassard (CLS), Sjöström (CGY).
Montreal - Atlanta 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 18. Gionta, rozh. nájezd Gomez - 47. Armstrong. Zásahy brankářů: Halák 23/22 - Pavelec 35/34. Diváci: 21 273.Hvězdy zápasu: Gomez (MTL), Pavelec (ATL), Gionta (MTL).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.