Hlavní obsah

Hanzalův gól Phoenixu nestačil, produktivitu opět vede Kopitar

GLENDALE

Hokejisté Phoenixu vedli po dvou třetinách nad Los Angeles 3:2, Králové ale třemi góly otočili skóre a zvítězili 5:3. Kojotům nepomohla ani branka českého útočníka Martina Hanzala. Třemi body se do čela kanadského bodování soutěže vrátil Anže Kopitar. Další gól vstřelil John Tavares, který pomohl New Yorku Islanders k výhře 3:1 nad Edmontonem. Philadelphia rozstřílela 6:2 Tampu Bay.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Hokejista Phoenixu Martin Hanzal (č. 11) napadá obránce Los Angeles Matta Greena.

Článek

Hanzalovi gól připravil mladý bek Kings Jack Johnson, který nešikovně srazil vysoký puk přímo do jízdy českého útočníka a ten propálil Jonathana Quicka. Los Angeles odpovědělo čtyřmi góly v řadě, ten vítězný zaznamenal Drew Doughty. Dvojka loňského draftu přidala asistenci, do prázdné branky pečetil v poslední minutě veterán Ryan Smyth.

Gól a dvě přihrávky získal Slovinec Kopitar, který tak v kanadském bodování ligy o bod přeskočil zraněného Ovečkina z Washingtonu. Zápas sledovalo jen necelých šest tisícovek diváků.

Letci i bez opor smetli Blesky

Dařilo se dalšímu mladíkovi, James van Riemsdyk z Philadelphie nahrál na tři góly svého celku, Letci vyprovodili Tampu Bay 6:2. Po dvou gólech a asistenci si připsaly opory Letců Mike Richards a Jeff Carter. Domácí přitom postrádaly dvě své ofenzivní hvězdy - Dannyho Briera a Simona Gagného. Toho v úterý čeká operace a bude mimo až dva měsíce.

„Dva hráči nám vypadli ze sestavy a očekávali jsme, kdo je (ofenzivně) zastoupí,“ řekl domácí kouč John Stevens. „Laliberté skóroval druhý zápas v řadě, van Riemsdyk se také parádně předvedl,“ těšilo mladého trenéra Flyers. Góly Tampy Bay vstřelili Stamkos a Halpern.

Witt poprvé za 14 let vstřelil v NHL dva góly

I ve zbývajícím utkání pondělního programu se předvedla jedna za nastávajících hvězd NHL. Jednička letošního draftu John Tavares pokračuje v kvalitních výkonech a u slabých Islanders ve 14 zápasech získal 11 bodů (5+6). Mladý Kanaďan v první třetině odpověděl na úvodní trefu Moreaua z Edmontonu.

Hlavní hvězdou duelu byl Brendan Witt, který dvěma góly ve druhé třetině stanovil konečné skóre 3:1. Zkušený bek poprvé po 861 utkáních v NHL skóroval dvakrát během šedesáti minut slavné soutěže, ve čtrnáctileté kariéře Kanaďan celkem vstřelil 25 gólů. Při hře Edmontonu bez brankáře mohl Witt završit hattrick, což se obránci Islanders nepodařilo od března 1982, kdy tři góly vstřelil legendární Denis Potvin.

Ostrované vyhráli čtvrtý zápas v řadě poté, co z úvodních deseti utkání v sezóně dokázali zvítězit jedinkrát. Edmontonu se nedaří, prohrál pátý z posledních šesti zápasů.

NY Islanders - Edmonton 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Branky: 23. a 33. Witt, 15. Tavares - 12. Moreau. Roloson 23/22 - Chabibulin 37/34. Diváci: 10 846. Hvězdy utkání: Witt, Roloson, Weight (všichni NYI).
Phoenix - Los Angeles 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)
Branky: 20. Doan, 21. Hanzal, 35. Upshall (Lang, Vrbata) - 40. a 60. R. Smyth, 16. Kopitar, 47. Justin Williams, 56. Doughty. LaBarbera 26/22 - Quick 16/13. Diváci: 5 855. Hvězdy utkání: Doughty (LAK), Hanzal (PHX), Kopitar (LAK).
Philadelphia - Tampa Bay 6:2 (2:0, 3:1, 1:1)
Branky: 9. a 27. M. Richards, 24. a 49. Carter, 20. Hartnell, 27. Laliberte - 26. Stamkos, 55. Halpern. Emery 28/26 - Smith 18/13, Nittymäki 13/12. Diváci: 18 667. Hvězdy utkání: J. Carter, Hartnell, M. Richards (všichni PHI).

Reklama