Hlavní obsah

Los Angeles se musí měsíc obejít bez zraněného Smythe

LOS ANGELES

Hokejisté Los Angeles přišli v zámořské NHL o svého střelce Ryana Smythe. Zkušený forvard bude kvůli nespecifikovanému zranění v horní polovině těla přibližně měsíc mimo hru. S velkou pravděpodobností tak sám zároveň ztratil možnost poprat se o místo v nominaci Kanady na olympijské hry ve Vancouveru.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Hokejista Los Angeles Ryan Smyth před brankářem Caroliny Legacem

Článek

Třiatřicetiletý Smyth se zranil v průběhu druhé třetiny pondělního utkání na ledě Floridy, které Kings vyhráli 4:3 po samostatných nájezdech, a do hry už se nevrátil. Délku jeho absence potvrdil ve středu deníku Los Angeles Times hlavní kouč týmu Terry Murray.

"Je velmi nešťastné ztratit hráče, který je tak důležitý pro tým, a navíc na tak dlouhou dobu. Je třeba se s tím vypořádat. Je to součást hry. A je to také příležitost pro Frolova," naznačil Murray své plány, kým zaplní mezeru po Smythovi.

Ve 22 zápasech této sezóny nasbíral Smyth 23 bodů za devět branek a 14 asistencí. Více bodů a střeleckých zásahů má v týmu Králů pouze Anže Kopitar. Po úspěšném vstupu do sezóny měl být Smyth jedním z aspirantů na místo v kanadském olympijském výběru. Současné zranění však podle zámořských médií tuto možnost pravděpodobně zhatilo.

Reklama