Hlavní obsah

VIDEO: Rozhodčí v NHL odstavil beka a pomohl soupeři k snadné brance

BOSTON

Do jedné z hlavních rolí se v pondělním utkání NHL mezi Ottawou a Bostonem postavil rozhodčí Dan O´Rourke, nejraději by si však takovou pozornost odpustil. Osm minut před koncem totiž ukázkově odstavil beka Bruins a umožnil Senátorům snadno skórovat z brejku.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Bostonští obránci Dennis Wideman (vlevo) a Zdeno Chára přihlížejí gólu ottawského Daniela Alfredssona.

Článek

Bostonský obránce Dennis Wideman měl puk na hokejce a ohlížel se po soupeři, najednou se před ním objevil hlavní sudí, který nestihl včas uskočit. Překvapený Wideman se zastavil a přišel o puk, jenž o chvíli později poslal Jonathan Cheechoo pohotově za záda gólmana Bruins a dal tak definitivní podobu skóre 5:1 pro Ottawu.

„Rozhodčí byl strašně daleko od mantinelu, vždyť jsem byl skoro uprostřed hřiště. Neočekával jsem ho tam, ohlédl jsem se přes rameno, viděl přijíždět soupeře, a náhle jsem vrazil do sudího. Neměl jsem ani ponětí, že tam je. Nevím, ale tyhle góly by se neměly uznávat. Tentokrát to nehrálo roli, utkání už bylo rozhodnuto, ale co kdyby byl stav vyrovnaný,“ čertil se Wideman.

Podle jednoho z šéfů NHL Mika Murphyho však rozhodčí učinil správné rozhodnutí. Sudí nemusí uznat gól tehdy, když se od něj puk do branky odrazí. „To ale nebyla tahle situace. S tímhle se musíme naučit žít,“ citoval Boston Herald Murphyho. Ten také řekl, že rozhodčí při pohybu do hřiště nechyboval. „Domníval se, že hráč pojede k mantinelu, Wideman však změnil směr a srazili se.“

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články