Hlavní obsah

Eliášův návrat na led je blízko, tvrdí manažer New Jersey

NEWARK

Po jedenácti dnech od zápasu s Coloradem, ve kterém Patrik Eliáš utrpěl otřes mozku, přichází ze zámoří optimistické zprávy. Kapitán českého olympijského týmu pro Vancouver by se měl už brzy vrátit do sestavy New Jersey Devils v NHL a znovu podstoupit zápasové zatížení. Tvrdí to alespoň generální manažer amerického klubu Lou Lamoriello.

Článek

"Daří se mu dobře. Nemělo by dlouho trvat dlouho a zase se vrátí. Všechno se vyvíjí pozitivně," řekl Lamoriello serveru NorthJersey.com po úterním zápase Devils v Ottawě, který jeho svěřenci prohráli 0:3. Patrik Eliáš prý podstoupil již třetí vyšetření u neurologa a následky otřesu mozku už netrpí.

Eliáš nehraje od 16. ledna, kdy ho při utkání NHL v Coloradu poslal tvrdým zákrokem k ledu domácí obránce Ryan Wilson. Hvězda Ďáblů tehdy opustila kluziště na nosítkách. Od té doby Eliáš podstoupil několik vyšetření; nejprve rentgenem a počítačovou tomografií, která neprokázala vážnější zranění, posléze ho třikrát prohlédl neurologický specialista.

New Jersey se bez české hvězdy příliš nedaří. Od prohraného utkání na ledě Colorada sehráli pět zápasů, v nichž si připsali jen čtyři body za dvě vítězství. Celkem tým dal jen sedm gólů a ve dvou utkáních vyšel střelecky naprázdno. Eliáš v této sezóně dosud odehrál 32 zápasů a připsal si 26 bodů díky deseti brankám a 16 finálním přihrávkám.

Reklama