Hlavní obsah

VIDEO: Bitkař Kočí zasypal pěstmi útočníka St. Louis a zlomil si při tom ruku

NEW YORK

Český hokejový útočník v dresu Colorada David Kočí se v NHL znovu porval. Tentokrát se nejznámější český bitkař utkal s D. J. Kingem ze St. Louis Blues. A ačkoliv měl pražský rodák v pěstním souboji mírně navrch, odnesl to zlomeninou pravé ruky.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Český bitkař David Kočí v dresu Colorada (vlevo) v pěstním souboji s Brianem McGrattonem z Calgary.

Článek

Už ve třetí minutě zápasu si Kočí vyhlédl v obranném pásmu St. Louis u mantinelu stojícího obránce hostujícího týmu Erika Johnsona, kterého přišpendlil na hrazení.

V tu chvíli se k němu přihnal King, jenž nemusel Kočího dlouho přesvědčovat o vzájemném pěstním souboji. Oba hokejisté rázem shodili rukavice a pustili se do boje.

Zpočátku si oba hráči vyměnili několik úderů, poté se však Kočí dokázal vymanit z Kingova sevření a čtyřmi rychle po sobě následujícími ranami do obličeje zasypal svého soupeře. Oba hráči, kteří mají shodně nad 100 kilogramů, však zůstali po celou dobu bitky stát na bruslích.

Kočímu, jenž se popral již pojedenácté v sezóně, se však stala bitka osudnou. Ani nezamířil na trestnou lavici a ihned odešel do kabiny. Kouč Colorada Joe Sacco oznámil novinářům zlomeninu Kočího pravé ruky s tím, že nedokáže určit, kdy se bude moci vrátit do sestavy Lavin.

Colorado zvítězilo nad St. Louis 5:2.

Reklama

Související témata: