Hlavní obsah

VIDEO: Průcha bude v pořádku, trenérovi Phoenixu se zákrok nelíbil

GLENDALE

Ty okamžiky bezprostředně po nárazu dvoumetrového útočníka Dallasu Jamese Neala do Petra Průchy vypadaly hrozivě. Český štírek ve službách Phoenixu zůstal po střetu u mantinelu v sobotním zápase NHL téměř sedm minut ležet na ledě a zdravotníci jej museli dopravit z ledové plochy na nosítkách. Podle posledních zpráv by měl být Průcha v pořádku, olympijská pauza mu navíc dává dost času na zotavení.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Český hokejista Petr Průcha z Phoenixu je odvážen na nosítkách

Článek

Nealův střet s Průchovu u mantinelu přitom nebyl vůbec posouzen jako faul, nad tím trenér Phoenixu Dave Tippett jen nevěřícně kroutí hlavou. "Na ledě mi leží kluk v bezvědomí a rozhodčí řeknou, že to byl čistý zákrok. Tak z toho jsem vážně zmatený," řekl listu Arizona Republic.

A hned připomene podobnou situaci z předchozího zápasu Kojotů s Coloradem, kdy za mnohem méně nebezpečný zákrok vyfasoval jeho svěřenec Martin Hanzal pětiminutový trest. "Jsme v situaci, kdy potřebujeme každého hráče a teď o jednoho přijdeme už po pěti minutách zápasu, kdy jej někdo trefí do hlavy. A navíc ani není potrestaný," rozčiluje se Tippett.

Kouč Dallasu Marc Crawford měl ale na celou věc jiný pohled. "Podle mne opravdu o nic nešlo, Průcha se zranil po úderu hlavou o plexisklo," přidal svoje vysvětlení. "Musí pozorně sledovat hru. Nikdo nechce nikoho úmyslně zranit. Doufáme, že bude Petr v pořádku," dodal.

"Je frustrující, když vidíte svého spoluhráče v takové situaci," komentoval zranění Průchy kapitán Phoenixu Shane Doan. Však se také Neal stal po zbytek zápasu lovnou zvěří. Těsně po zákroku ho trefil Ed Jovanovski, na pěstní souboj jej ještě v první třetině vyzval Martin Hanzal. V zápase si to mezi sebou dvakrát rozdali i ostří hoši Bissonette a Barch.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.