Hlavní obsah

NHL: Ovečkin na závěr nebodoval, produktivitu nejspíš vyhraje Sedin

WASHINGTON

Švédský útočník Henrik Sedin se s největší pravděpodobností stane poprvé v kariéře vítězem kanadského bodování NHL. Nejbližší rival opory Vancouveru Alexandr Ovečkin z Washingtonu totiž v nedělním závěrečném duelu základní části proti Bostonu nebodoval a třetí Sidney Crosby ztrácí už osm bodů.

Foto: /Molly Riley , Reuters

Alexandr Ovečkin ztrátu na špičku tabulky produktivity v posledním zápase základní části nedotáhl.

Článek

Držitel Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL z roku 2008 Ovečkin ztrácel na Sedina před nedělním duelem tři body, které by mu stačily k zisku trofeje. V duelu, jenž jeho tým prohrál 3:4 po samostatných nájezdech, však vyšel naprázdno a zůstal tak ve hře už jen o Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce.

Ovečkin má na kontě 50 gólů stejně jako Steve Stamkos z Tampy Bay, jehož čeká ještě závěrečný zápas v nočním programu. Stejně tak může pořadím zamíchat Crosby z Pittsburghu, pokud v duelu s New Yorkem Islanders rozšíří svůj počet 49 branek. Pokus Crosby nezaznamená v nočním duelu osm bodů, získá devětadvacetiletý Sedin Art Ross Trophy jako druhý Švéd v historii po Peteru Forsbergovi z roku 2003.

Duel Washingtonu s Bostonem rozhodl v samostatných nájezdech český útočník David Krejčí, jenž si navíc připsal asistenci u vyrovnávacího gólu Sturma čtyři minuty před třetí sirénou.

Výsledek NHL
Washington - Boston 3:4 po sam. nájezdech (2:2, 0:0, 1:1 - 0:0).
Branky: 3. Sjomin, 16. Belanger, 50. Knuble - 6. a 15. Ryder, 56. Sturm (Krejčí), rozhodující sam. nájezd Krejčí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.