Hlavní obsah

Plekanec před play off zkritizoval brankáře Washingtonu

MONTREAL

Český hokejový útočník Tomáš Plekanec z Montrealu je před začátkem úvodního kola play off s Washingtonem přesvědčen, že výhoda je na straně kanadského týmu. Canadiens totiž podle něj mají lepší brankáře než vítěz základní části.

Článek

"Nečeká nás něco tak těžkého, jako kdybychom měli překonat Martina Brodeura nebo Ryana Millera," citoval Plekance list La Presse. "Jejich gólmani nevyčnívají. Takže když srovnáte brankáře v téhle sérii, výhoda je na naší straně. Neříkám, že jsou špatní, jen to, že ti naši jsou lepší," dodal.

Statistiky ze základní části tvrzení českého útočníka podporují. Montrealský Jaroslav Halák si držel skvělou formu a Slovensku pomohl na olympiádě ke čtvrtému místu. V pořadí brankářů v NHL obsadil čtvrté místo s úspěšností zásahů 92,4 procenta, zatímco oba gólmani Washingtonu Semjon Varlamov (90,9) a Jose Theodore (91,1) skončili až v druhé desítce i za druhým gólmanem Canadiens Careym Pricem (91,2).

Brankář Washingtonu Semjon Varlamov oslnivou formu nemá.foto: ČTK/AP

Ve prospěch Washingtonu však mluví větší zkušenosti. Theodore má za sebou 49 startů v play off a Varlamov třináct. Oproti tomu Halák ve vyřazovacích bojích chytal třikrát a ani jednou nezvítězil.

Reklama

Související témata: