Hlavní obsah

Hokejisté Bostonu se před cestou do ČR zastaví v Irsku

BOSTON

Než se hokejisté týmu NHL Boston Bruins usadí v České republice před svými zápasy s Libercem a v Praze s Phoenixem, uskuteční ještě jednu zastávku v Evropě. Klub reprezentující americké velkoměsto s tradičně velkým zastoupením irské populace se zastaví právě na "zeleném ostrově". V Belfastu sehrají Bruins exhibiční zápas s výběrem britské hokejové ligy.

Článek

Zápas v Belfastu se uskuteční 2. října, tedy tři dny předtím, než se Boston ukáže českým fanouškům v Liberci. Hrát se bude v Odyssey Areně pro deset tisíc lidí, která je domovským stánkem týmu Belfast Giants, v jejichž dresu před třemi lety hrála i bývalá hvězda NHL Theo Fleury.

Vedení Bostonu zveřejnilo podrobný plán své přípravy před novým ročníkem NHL včera a jejich program je pořádně našlapaný. První zápasy "Medvědi" sehrají doma 14. a 15. září proti New York Islanders a fanoušci zřejmě uvidí poprvé v akci jedničku nadcházejícího draftu, protože Boston bude tento víkend volit v draftu jako první v pořadí.

Během září sehraje Boston ještě pět dalších zápasů na severoamerickém kontinentu a po utkání s Washingtonem 29. září se tým přesune do Irska. Po utkání v Belfastu bude následovat přesun do České republiky. Pátého října se nejprve postaví v Liberci proti domácím "Bílým tygrům" a 9. a 10. října zahájí dvěma zápasy v Praze s Phoenixem nový ročník NHL.

Reklama

Související témata: