Hlavní obsah

Sobotka odmítl v Bostonu čtvrtou lajnu, v srpnu letí zařizovat St. Louis

PRAHA

Zdraví mu hapruje, ale stejně nemá čas. Hokejista Vladimír Sobotka má devět týdnů po operaci levého ramene. Volna a klidu si ale neužívá. Trénuje a rehabilituje v Praze, k tomu cesty do rodného Třebíče a v srpnu zařizovací týden v novém působišti NHL. Po třech letech opouští Boston, byl vyměněn do St. Louis.

Článek

Sice neprobíhá sezóna, ale vy se nenudíte, že? Měl jsem problémy s levým kloubním pouzdrem, byl jsem v Americe na operaci. To samé jako předtím na pravé straně, to mi zase operoval pan doktor Hospodár.

Co vůbec můžete v tréninku? Stále rehabilituji, ale jsem omezený v pohybu, nestřílím třeba do nápřahu, ale jinak to jde docela dobře. Chodím na Malvazinky, mám tam fyzioterapeuta, elektroléčbu, vodoléčbu. Vím, že to musím podstoupit. Už po první operaci jsem tam byl spokojený, tak jsem v klubu řekl, že bych se rád léčil v Praze.

Kdy by mělo být rameno v pořádku? V Bostonu mi říkali, že to bude na pět až šest měsíců, ale když jsem přiletěl do St. Louis, tak tam řekli měsíce tři.

Neštve vás, že ve třiadvaceti letech máte obě ramena po operaci? Je to smutný, ale co se dá dělat, já věděl, že mám tyhle problémy. Jednou to přijít muselo.

Jak dlouho jste měl nesnáze? Já necítil, že mám problémy, ale můj styl hokeje je, že se občas s někým potkám. Vlastně to začalo, když mě srazil Franta Ptáček, spadl mi na rameno, to vypadlo. Od té doby se mi to stávalo často.

Přesný zásah Vladimíra Sobotky z Bostonu (vpravo) při bitce s Andrejem Sekerou z Buffala.foto: ČTK/AP/Charles Krupa

Tři sezóny jste odehrál v Bostonu, ale od nového ročníku NHL jste hráčem St. Louis, jste spokojený se změnou? Určitě, ale nečekal jsem to. Když jsem mluvil s lidmi v Bostonu, tak říkali, že by byli rádi, kdybych podepsal a zůstal. Ale vytrejdovali mě za Warsofskyho, takže nemělo cenu zůstávat. Ptali se mě, jestli chci hrát čtvrtou lajnu, tak jsem řekl, že ne, že už to takhle nejde, že pokračovat ve čtvrtém útoku nebudu, potom přišel trejd.

Jdete za větší šancí? Doufám. V Bostonu dostávali příležitost starší, i když se jim třeba nedařilo, měli smlouvy, tak museli hrát. V St. Louis jsou především mladí, takže si myslím, že by to mělo být lepší. Mám taky jednocestnou smlouvu, tak by se na mě měli koukat jinak.

Po přesunu jste přišel nejen o známé prostředí, ale to o šanci zahajovat sezónu v říjnu v Praze... To mě určitě mrzí. Rád bych se ukázal na Slavii, před fanoušky, rodinou, kamarády, ale nenadělám nic.

Máte za sebou tři roky v NHL. Jaké rozdíly vidíte oproti začátku cesty v nejslavnější lize světa? Třeba teď trejd je nepříjemný. Budu si muset zvykat na nové prostředí, trenéra, lidi, hráče. Tréninkový kemp bude odlišný, na to se budu muset připravit. Ale už tak nějak vím, jak to tam chodí.

Reklama

Související témata: