Hlavní obsah

Chabibulin může jít za řízení v opilosti až na půl roku do vězení

SCOTTSDALE

Ruskému hokejovému brankáři Nikolaji Chabibulinovi hrozí až půl roku vězení. Gólmana Edmontonu Oilers uznal v pátek soud v arizonském Scottsdale vinným z řízení v opilosti a překročení maximální povolené rychlosti. O trestu bude soud rozhodovat v úterý.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Český hokejista Jakub Voráček (vlevo) z Columbusu překonává gólmana Edmontonu Nikolaje Chabibulina.

Článek

Sedmatřicetiletý Chabibulin letos v únoru překročil ve svém černém ferrari rychlostní limit o 40 km/h, a když ho policisté zastavili, byl z něj cítit alkohol. Gólman připustil, že večer něco pil, do protokolu uvedl, že šlo pouze o jednu skleničku vína.

Minimální trest, který může Chabibulin za své přestupky dostat, je podle zámořských médií 30 dnů vězení. V tom případě by čtyřnásobný účastník Utkání hvězd zmeškal tréninkový kemp Edmontonu, který začne 17. září, a nejspíš by nebyl připraven ani na první zápas sezóny 7. října proti Calgary.

Chabibulin loni podepsal s Oilers čtyřletou smlouvu na 15 miliónů dolarů. Kvůli potížím se zády však v kanadském týmu odchytal jen 18 zápasů, než pro něj sezóna předčasně skončila po operaci vyhřezlé ploténky.

Reklama

Související témata: