Hlavní obsah

Nedvěd: Zavzpomínal jsem na NHL, ale óóóbr příprava na Boston neproběhla

Petr Nedvěd a NHL je souznění. Spojení, které bude vždy platit. Osmatřicetiletý hokejista poprvé v nejslavnější lize světa hrál v sezóně 1990/91. Jako poslední má ve svém životopisu zapsaný ročník 2006/07. Léta zkušeností a zážitků. Celkově odehrál v zámoří 1053 zápasů a připsal si 759 bodů. Skvělá vizitka. V úterý si zahrál proti Bostonu v dresu Liberce. Patrně jeho poslední souboj se zástupcem zámořské top ligy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Liberce Petr Nedvěd se raduje z prvního gólu v síti Bostonu.

Článek

Petře, připravovali jste se na tento výjimečný večer? Nic óóóbr zvláštního. Hlavně jsme chtěli být důstojným týmem. Samozřejmě jsme věděli, že přijede skvělé mužstvo, že to nebude jednoduché. Drželi jsme s nimi krok, ale došly nám síly a ukázala se síla soupeře. Diváci byli vynikající, pokud bychom dali na 2:2, tak by se fanoušci dostali více do zápasu, bohužel se nestalo. Boston od poloviny druhé třetiny ovládl hru a třetí třetina už byla v jeho režii.

Většinu kariéry jste strávil v NHL, nepřepadla vás nostalgie? Mám hodně dobrých vzpomínek, na NHL si občas vzpomenu. Kvůli tomuto zápasu jsem o tom i více přemýšlel, v hlavě se mi honily krásné vzpomínky.

 Nathan Horton z Bostonu (vpravo) bojuje o puk s libereckým Janem Výtiskem.foto: Reuters/David W Cerny

Když jste se dozvěděli, že budete hrát s Bostonem, co vás napadlo? Těšil jsem se, ale bylo těžké předpokládat vývoj zápasu. Jedno jsme věděli na sto procent, že Boston nebude outsider. Nedokázali jsme si představit tuto konfrontaci.

Máte stovky odehraných zápasů v NHL, ale co ostatní z týmu, nebyli nervózní? Je to klišé, ale byl to svátek pro nás a diváky. Pro hráče, kteří nemají a možná ani nebudou moci hrát NHL, tak tohle byl asi jeden z „nej“ jejich zápasů.

Viděl jste rozdíl ve hře Bostonu dnes a týmy ze zámoří před lety? Dlouhá léta co jsem tam byl, tak se hokej zrychloval, dneska to nebyla výjimka, hokej je rychlejší, kluci jsou na tom fyzicky lépe.

Odpovídá výsledek 1:7 úrovni extraligy a NHL? Tak daleko bych nezacházel, možná byl výsledek trochu krutější než vývoj.

Reklama

Související témata: