Hlavní obsah

Hokejista Getzlaf si kvůli zranění nezahraje čtyři až šest týdnů

ANAHEIM

Hokejisté Anaheimu přišli v zámořské NHL na přibližně čtyři až šest týdnů o kapitána a druhého nejproduktivnějšího hráče týmu v této sezoně Ryana Getzlafa. Pětadvacetiletého útočníka vyřadily ze hry zlomeniny v obličeji, které utrpěl po zásahu kotoučem 28. prosince při utkání proti Phoenixu.

Foto: Lori Shepler, ČTK/AP

Hráč Anaheimu Ryan Getzlaf (15) střílí gól Detroitu.

Článek

Getzlafa trefil puk po ráně soupeřova útočníka Shanea Doana, kterou navíc ještě tečoval jeho spoluhráč z týmu Kačerů Cam Fowler. Getzlaf inkasoval ránu do čela a má zlomeniny v oblasti nosních dutin. Pozitivem pro něho je, že by si zranění nemělo vyžádat operační zákrok; útočník však musí vytrvat, než se rány zcela zahojí.

Představitelé klubu měli zpočátku obavy, zda Getzlaf, jenž nemá na své přilbě hledí a opouštěl led s krvavým zraněním, neinkasoval zásah do oka. Sám hráč však věděl, že oko ránu neutržilo. "Bylo to děsivé, když mě to trefilo, ale samozřejmě jsem věděl, že to nebylo do oka," připomněl Getzlaf, jenž má v sezoně ze 40 odehraných zápasů na kontě 37 bodů za 13 gólů a 24 nahrávek.

Zpočátku nebylo jasné, jaký je rozsah zranění, po vyšetřeních v tomto týdnu už je ale Getzlaf klidnější. "Všechna (vyšetření) dopadla dobře. Bylo to, co jsme chtěli slyšet - jsou tam nějaké zlomeniny, které je třeba vyléčit, ale nejsou nikde v blízkosti očí nebo mozku," přiblížila opora Ducks.

Reklama

Související témata: