Hlavní obsah

Obránce Pronger bude chybět Philadelphii až měsíc

PHILADELPHIA

Klíčový obránce hokejistů Philadelphie Chris Pronger se dnes podrobí operaci pravé ruky, kvůli níž může zmeškat zbývající program základní části NHL. Šestatřicetiletý zadák bude chybět loňským finalistům Stanley Cupu tři až čtyři týdny.

Foto: Shaun Best, Reuters

Chris Pronger v objetí se spoluhráčem z Philadelphie Richardsem

Článek

"Lékaři Chrisovi objevili na tomografickém vyšetření malou zlomeninu v ruce. Usoudili, že nejlepší způsob k léčbě tohoto zranění je operace," uvedl generální manažer Flyers Paul Holmgren s tím, že doktoři Prongerovi při zákroku zpevní kost pomocí šroubku.

Pronger, jenž je s roční mzdou 7,6 milionu dolarů nejlépe placeným hráčem Philadelphie, si ruku zranil už 24. února v duelu s New York Islanders. Vynechal pouze jedno utkání, ale pak se do sestavy Flyers na čtyři zápasy vrátil. Od 8. března ovšem znovu nehraje. Základní část NHL končí 10. dubna.

Držitel Hart Trophy pro nejlepšího hokejistu NHL z roku 2000 Pronger v této sezoně nasbíral v 50 zápasech 25 bodů a průměrně stráví na ledě nejvíce času ze všech hráčů Flyers (22:29). V tomto ročníku kvůli zranění vynechal už 18 utkání, na přelomu roku chyběl téměř pět týdnů po operaci nohy.

Reklama

Související témata: