Hlavní obsah

Stařík Selänne to v NHL natřel mladíkům - hattrick a pět bodů v jednom zápase

ANAHEIM

Hokejisté Anaheimu bojují o účast v letošním play off NHL co jim síly stačí. Z posledních deseti zápasů jich vyhráli osm a drží se na předposlední postupové příčce Západní konference před obhájci titulu z Chicaga. Hrdinou poslední výhry 5:4 nad Coloradem byl přitom finský veterán Teemu Selänne, který byl u všech branek. Hráč, který letos v létě oslaví už 41. narozeniny zaznamenal hattrick a dvě asistence.

Foto: ČTK/AP

Hokejový útočník Anaheimu Teemu Selänne slaví gól

Článek

Není divu, že fanoušci Anaheimu po zápase projevovali přání, aby Selänne přehodnotil své úvahy o konci kariéry. Vždyť čtyřicetiletý hráč znovu dokázal, že snad nestárne. Na kontě má v této sezóně už 75 kanadských bodů a v celkové produktivitě NHL mu patří desáté místo před mnohem mladšími borci.

"Když jsem vyhrál Stanley Cup, myslel jsem, že to je ten předěl. Že jsem dosáhl svého cíle a mám splněno. Nakonec jsem se ale vrátil. Alespoň proto, abych se mohl hokejem bavit. A jestli budu moci každý večer opustit led s tím, že jsem se bavil, tak mi to ještě bude stát za to," řekl Selänne neurčitě o své budoucnosti.

V pondělní večer předvedl finský útočník parádní představení, když se proti Coloradu postaral o obrat svého týmu. Nejprve skóroval z trestného střílení, pak byl u vyrovnávacího gólu Blakea a druhým gólem ještě ve druhé třetině dostal Anaheim poprvé do vedení. Ve třetí části pak asistoval u branky Fowlera a v přesilové hře dokonal svůj 22. hattrick v NHL.

"Máme za sebou těžké zápasy venku a možná i proto jsme byli na začátku trochu pomalejší. Ale vrátili jsme se zpátky do zápasu a našli cestu jak ho vyhrát. Naše řada je totálně zničila," usmíval se po zápase Selänne, který podeváté v kariéře nasbíral v NHL pět bodů v jednom zápase. V jeho věku ovšem něco takového v NHL ještě nikdo nedokázal.

"Když jste mladší, tak se snažíte předčit sám sebe. Chcete pokaždé nastřílet co nejvíce gólů a nasbírat hodně bodů. Když jste starší, tak vám stačí jen vyhrávat," nepřikládá svému výkonu váhu hráč, jenž byl třikrát nejlepším střelcem NHL. A jako svého následovníka vidí spoluhráče Corey Perryho. "Je neustále hladový po tom nastřílet spoustu gólů a pomoci týmu vyhrávat."

Reklama

Související témata: