Hlavní obsah

VIDEO: Hokejistu Bostonu sekl protihráč bruslí do čela, má 40 stehů

BOSTON

Nepříjemné vzpomínky bude mít útočník Bostonu Shawn Thornton na úterní zápas NHL s Chicagem. Ostrý chlapík Bruins si v zápase užil jen čtyři střídání, protože při pádu za domácí brankou ve druhé třetině jej protihráč nešťastně sekl bruslí do čela tak, že ošklivou tržnou ránu nad jeho pravým okem muselo spravit čtyřicet stehů! Není divu, že nejtrestanější hráč domácích měl pořádný vztek.

Foto: Brian Snyder , Reuters

Shawn Thornton z Bostonu (vlevo) po zranění v zápase s Chicagem

Článek

Thornton dohrával souboj za domácí brankou, když společně s útočníkem Chicaga Fernandem Pisanim spadl na led. Když se chtěl rychle zvednout, ucítil jen pořádnou bolest od brusle protihráče na svém čele. V doprovodu sudího tak zamířil rovnou do šatny, ale když projížděl kolem střídačky Chicaga, někdo na něj cosi zakřičel.

Thornton sebou trhl a chtěl si to i se zkrvaveným obličejem s výtečníkem vyřídit. A nebýt sudího Don Massenhovena, asi by ještě došlo k potyčce. "Bylo tam řečeno něco, co se mi ani trochu nelíbilo. Až přijdu na to, kdo to byl, vyřídím si to s ním po svém," řekl Thornton novinářům po zápase.

To už jej zdobila čerstvě zašitá rána na čele. "Hlava to ani neodnesla, spíš mi pořádně pulzovala při šití té rány. Ale dalo se to zvládnout. Myslím, že jsem měl nakonec štěstí, mohlo to dopadnout mnohem hůře. Taky jsem klidně mohl přijít o oko," dodal Thornton.

Reklama

Související témata: