Hlavní obsah

Crosby pilně pracuje na návratu do NHL. Zahraje si v nové sezóně s Jágrem?

PITTSBURGH

Zatímco Pittsburgh naplno rozjel námluvy s Jaromírem Jágrem, největší hvězda Penguins Sidney Crosby úspěšně pokračuje ve své rekonvalescenci po otřesu mozku. Momentálně všechny zprávy nasvědčují tomu, že by jedna z největších hvězd současného hokeje měla být připravena na nadcházející sezónu. A pokud vše dobře dopadne, mohli by se Crosby a Jágr brzy potkávat v jedné šatně.

Foto: Dave Denoma, Reuters

Sidney Crosby

Článek

Sidney Crosby nehrál hokej od 5. ledna, kdy utrpěl druhý otřes mozku během čtyř dnů a veškeré úvahy o možném návratu na led během právě skončené sezóny postupně padly. Třiadvacetiletý centr, jehož dresy i tak zůstaly šestým rokem po sobě nejprodávanějším artiklem v NHL, však na sobě neustále pracoval.

Po krátké dovolené a času stráveném v okruhu přátel a rodiny dostal od lékařů svolení k přípravě na suchu. "Sid na sobě pracuje dvakrát denně a jeho stav se neustále zlepšuje. Má před sebou ještě dva a půl měsíce k tomu, aby byl připraven na další sezónu v NHL," prohlásil kouč Pittsburghu Dan Bylsma.

Spokojený může být i se stavem dalšího elitního centra týmu Jevgenije Malkina. Ruský útočník nedohrál sezónu vinou zraněného kolena, ale po třech měsících od únorové operace už byl v dobré kondici znovu na ledě. Nyní se připravuje doma a jeho bývalý spoluhráč z Pittsburghu Sergej Gončar z Ruska hlásí, že tak tvrdě nejproduktivnějšího hráče NHL z roku 2009 ještě pracovat neviděl.

"To dokazuje jeho obrovskou motivaci pro další sezónu. Předpokládám proto, že bude skvěle připraven nastoupit do přípravného kempu," očekává Bylsma, který před pár dny obdržel Jack Adams Trophy pro nejlpešího trenéra v NHL za ročník 2010/11.

Reklama

Související témata: