Hlavní obsah

Jágr je v New Yorku. Možný návrat do NHL oznámí brzy, slibuje jeho agent

PITTSBURGH

Poslední den v červnu 2011 má být dnem, kdy Jaromír Jágr oznámí světu, zda se po třech letech opět vrátí do nejslavnější hokejové ligy světa, NHL. Tvrdí to alespoň jeho agent pro zámoří Petr Svoboda, který ještě ve čtvrtek ráno mluvil se zájemci o služby 39letého útočníka. Největší naděje si stále dělá klub Pittsburgh Penguins, v jehož dresu kdysi Jágr odehrál 11 sezón.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jaromír Jágr

Článek

Pittsburgh jako první předložil Jágrovi oficiální nabídku na roční kontrakt s údajným platem kolem dvou miliónů dolarů. S tím, že jeho rozhodnutí chce znát během středy. Jágr proto včera odletěl do USA a všeobecně se očekávalo, že přímo na americké půdě oznámí svoje stanovisko. To se však nestalo.

Agent českého útočníka Petr Svoboda proto měl během čtvrtečního dopoledne pohovory se zájemci z Detroitu, Pittsburghu, a snad i Montrealu. "Pro Jaromíra je to pochopitelně těžké rozhodování. Nicméně jeho srdce je v Pittsburghu," cituje Svobodu list Pittsburgh Tribune-Review, který o možném Jágrově comebacku informuje v posledních dnech takřka nepřetržitě.

V to doufají také v Pittsburghu. O návratu svého bývalého spoluhráče z 90. let je téměř přesvědčen také spoluvlastník týmu a bývalá hvězda NHL Mario Lemieux.

Jednání o dalším osudu české hvězdy ale potvrdil i generální manažer Detroitu Ken Holland. "Pokračujeme v rozhovorech s jeho agentem, ale prozatím se nic nezměnilo. Stále však platí, že o Jágra máme zájem," řekl během čtvrtečního odpoledne serveru nhl.com.

Ať už se Jaromír Jágr rozhodne jakkoliv, smlouvu s některým z mužstev NHL bude moci stejně podepsat nejdříve v pátek po poledni. Tedy v době, kdy se otevře pro NHL trh s volnými hráči.

Reklama

Související témata: