Hlavní obsah

Olympijský vítěz opustil vězení. Byl to vzorný chovanec, chválili Rusa Chabibulina

PRAHA

Oddechl si, opustil díru, ale trest ještě neskončil. Hokejový brankář Nikolaj Chabibulin z Edmontonu si odpykal patnáct dní vězení, nyní ho čeká stejně dlouhý domácí trest s bezpečnostním náramkem. To vše za řízení v opilosti. Ruský olympijský vítěz z roku 1992 musel zaplatit také pokutu 1500 dolarů.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Český hokejista Jakub Voráček (vlevo) a Nikolan Chabibulin.

Článek

Kvůli hokejovým povinnostem a přípravě na nadcházející ročník NHL mohl Chabibulin pobývat dvanáct hodin denně venku, ale musel počítat s namátkovými kontrolami na alkohol.

„Nevznikly žádné incidenty a problémy, choval se skvěle, byl ideálním chovancem,“ citoval Vancouver Sun po propuštění zástupce z vězení Maricopa County.

Chabibulin byl zadržen v únoru minulého roku, když řídil černé ferrari. V krvi měl dvojnásobek povoleného limitu alkoholu. Policie ho zastavila pro překročení rychlosti, která byla také téměř dvojnásobná.

„Až si své povinnosti splním, budu se snažit být lepším hráčem, spoluhráčem i občanem, jak je to jen možné,“ řekl ještě před nástupem trestu.

Osmatřicetiletý veterán, odchytal v NHL celkem 15 sezón, v minulých dvou týdnech strávil čas ve vězení, které je typické svým horkem. „Jsem si jistý, že je tato situace za ním, že je u konce. Nyní je připraven jít dále,” dodal zástupce věznice.

Ruský gólman působil ve Winnipegu, Phoenixu, Tampě, Chicagu, nyní je brankářem Edmontonu.

Reklama

Související témata: