Hlavní obsah

Kotalík nechce na farmu Buffala, mohl by zamířit do Evropy

BUFFALO

Český hokejový útočník Aleš Kotalík, jehož chtělo poslat Buffalo na farmu do Rochesteru, by mohl zamířit do Evropy. Dvaatřicetiletý bronzový medailista z olympijských her 2006 v Turíně vyjádřil přání raději ze zámoří odejít než hrát stejně jako loni v nižší AHL. Generální manažer Sabres Darcy Regier řekl agentuře AP, že se na dohodě pracuje.

Článek

Kotalík má ještě na sezonu platnou smlouvu na tři miliony dolarů. Buffalo, kde strávil svá nejlepší léta v NHL, jej získalo v létě z Calgary spolu s obráncem Robynem Regehrem a volbou v druhém kole draftu v příštím roce za beka Chrise Butlera a forvarda Paula Byrona.

Kotalík se ocitl na farmě už v minulé sezoně při působení v Calgary. Od podpisu tříleté smlouvy na devět milionů dolarů s New Yorkem Rangers v roce 2009 se mu přestalo dařit. Situace se nezlepšila ani po přestupu do Calgary loni v únoru.

Kotalík předtím v Buffalu působil od roku 2001 a v březnu 2009 jej Sabres vyměnili do Edmontonu. V NHL odehrál celkem 542 zápasů a nasbíral 284 bodů za 136 gólů a 148 přihrávek. V 34 duelech play off přidal šest branek a devět asistencí.

Reklama

Související témata: