Hlavní obsah

Útočník Edmontonu Hemský nedohrál zápas na ledě Minnesoty

EDMONTON

Český hokejový útočník Aleš Hemský z Edmontonu pro potíže s pravým ramenem, s kterým byl v březnu na operaci, odstoupil v první třetině čtvrtečního utkání NHL na ledě Minnesoty. Dnes se má osmadvacetiletá opora Oilers podrobit vyšetření, trenér Tom Renney věří, že Hemský bude v pořádku.

Foto: Jimmy Jeong, ČTK/AP

Hokejista Edmontonu Aleš Hemský.

Článek

"Není to vážné. Bude hrát, bude to dobré," řekl deníku Edmonton Journal Renney. Hemský má s rameny potíže, za poslední dva roky má operovaná obě a kvůli zraněním odehrál za uplynulé dvě sezony jen 69 utkání. V ročníku 2009/10 stihl jen 22 zápasů a v minulém 47.

Podle informaci deníku se Hemský ve čtvrtek nezranil v žádném souboji, jen se necítil dobře. Na ledě strávil jen pět minut a 28 vteřin, pak odstoupil. "Je to to bolavé rameno a to je jediné, co můžeme říct, dokud jej náš lékařský tým neprohlídne," uvedl Renney.

Hemský si v prvním utkání Edmontonu v sezoně v neděli připsal při výhře nad Pittsburghem 2:1 po samostatných nájezdech asistenci a rozhodující trefu v rozstřelu. Při porážce v St. Paulu stejný poměrem po nájezdech Oilers výrazně chyběl ve formaci s posledními dvěma jedničkami draftu Taylorem Hallem a Ryanem Nugentem-Hopkinsem.

"Na začátku létal po ledě, celá lajna vytvářela vzruch. Hrál opravdu dobře a je smůla, že se zranil. Zápas se určitě změnil, když odstoupil," řekl Renney na adresu Hemského, který má na kontě v NHL z 492 utkání 396 bodů za 114 branek a 282 asistencí.

Reklama

Související témata: