Hlavní obsah

Hemského čeká v NHL kvůli ramenu zhruba dvoutýdenní pauza

EDMONTON

Útočníka Aleše Hemského z Edmontonu čeká v NHL zhruba dvoutýdenní pauza. Kvůli v březnu operovanému pravému ramenu odstoupil ze čtvrtečního zápasu na ledě Minnesoty, nicméně víkendové vyšetření magnetickou rezonancí neodhalilo žádné poškození.

Foto: Jimmy Jeong, ČTK/AP

Hokejista Edmontonu Aleš Hemský oslavuje jeden ze svých dvou gólů proti Detroitu.

Článek

"Momentálně se cítím docela dobře. Jen mám rameno slabší, než bývalo, takže potřebuju nabrat sílu," vysvětlil pro list Edmonton Sun Hemský. Osmadvacetiletá opora Oilers laboruje s rameny už déle, za poslední dva roky byl Hemský na operaci s oběma.

Nynější problémy nezpůsobil žádný souboj na ledě nebo pád, Hemský prý jen poslechl své tělo a už v první třetině odstoupil z duelu. "Vlastně se nic nestalo, jen jsem trochu slabší a v takovém stavu jsem nemohl hrát. Riskoval bych, že se zraním znovu. Až naberu sílu, bude to OK," dodal.

Do konce října Edmonton čeká osm zápasů. V sezoně 2009/10 odehrál pardubický rodák do operace levého ramena jen 22 zápasů, v uplynulé pak 47, než ho začalo zlobit pravé a musel zase na operaci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.