Hlavní obsah

Havlát slavil v NHL výhru nad nedávnými spoluhráči z Minnesoty

SAN JOSE

Útočník Martin Havlát si ve čtvrtečním utkání NHL užil se San Jose vítězství 3:1 nad Minnesotou, odkud před sezonou do kalifornského klubu přišel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Havlát se pomstil bývalým spoluhráčům.

Článek

"Samozřejmě je příjemné porazit tým, v kterém jsem do léta působil. Pořád tam znám řadu hráčů, přesto bych tomu nepřikládal velký význam. Hlavní je, že jsme je dokázali porazit a zastavit jejich vítěznou šňůru," uvedl třicetiletý český hokejista, jenž oblékal dres Minnesoty dvě sezony, než byl v červenci vyměněn za kanadskou hvězdu Danyho Heatleyho.

Minnesota vyhrála pět předchozích zápasů, ale na San Jose nestačila. Sharks si vylepšili bilanci na osmé vítězství z posledních deseti zápasů. Havlát po opožděném startu do sezóny kvůli zranění ramena z mistrovství světa odehrál právě desáté utkání ve druhém útoku po boku Ryana Clowea a Logana Coutura.

"Hraje se mi s nimi skvěle. Trénovali jsme spolu velkou část přípravy, bohužel jsem nemohl ještě nastupovat k zápasům. Teď se však cítím velmi dobře a vypadá to, že naše spolupráce se každým zápasem zlepšuje," pochvaloval si Havlát, jenž má na kontě jeden gól a osm přihrávek.

Ve čtvrtek domácí hokejisté v první třetině nepůsobili jistým dojmem. Vše se změnilo na začátku druhého dějství, když Patrick Marleau využil špatné komunikace mezi brankářem hostí Niklasem Bäckströmem a obránci Minnesoty.

"První třetina z naší strany nebyla vůbec dobrá. Soupeř předváděl, co je zdobí od začátku ročníku. Dobré bruslení a hluboké napadání v našem obraném pásmu. Vůbec nám nedovalili hrát naši hru. Pak se nám podařilo vstřelit se štěstím první branku a oni museli otevřít hru, potom se vždy hraje lépe," uvedl Havlát.

Reklama