Hlavní obsah

VIDEO: Plivl mi do tváře, je to nechutné, čertil se Dorsett po střetu s Ovečkinem

WASHINGTON/PRAHA

Washingtonský Alex Ovečkin čelí obvinění, že plival na protihráče. Postiženým měl být útočník Columbusu Derek Dorsett při utkání NHL v závěru minulého týdne. S tvrzením na adresu ruského hokejisty přišel s několikadenním zpožděním.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Alexandr Ovečkin z Washingtonu čelí nařčení soupeře.

Článek

"Ne, ne, ne," reagoval Ovečkin rázně pro Washington Post v polovině tohoto týdne. "Fakt o ničem nevím. Ukažte mi ten moment, chci to vidět,“ pokračoval kapitán Washingtonu.

Dorsett na něj v utkání vystartoval poněkud nevybíravým způsobem. Ruský hokejista se pak možná vskutku mstil, ale prokazatelné to zřejmě není. Video, které je k dispozici, Ovečkinův prohřešek nepotvrzuje. Ale oba hráči k sobě byli velmi blízko. Pošťuchování skončilo oboustranným vyloučením.

„Neřekl jsme to mnoha lidem, ale vskutku mi plivl do tváře," prohlásil Dorsett. "Proto jsem taky tolik řval na rozhodčí. Je to přece hodně neuctivé. Zvlášť když to udělá nejlepší hráč v lize. Je nula. Přitom má být vzorem. Je to neuvěřitelné. ... Já nevím, jestli to chtěl udělat, ale faktem je, že to udělal a je to nechutné,“ vedl si dál svou Dorsett. Washington v zápase vyhrál 4:2.

Reklama

Související témata: