Hlavní obsah

Hašek se tajně léčil v Čechách

PRAHA

Osvědčeného fyzioterapeuta Pavla Koláře, jenž pomáhá řadě sportovců, vyhledal při utajené návštěvě Česka hokejový brankář Dominik Hašek, aby s ním na přání vlastní ženy konzultoval léčbu bolavých třísel a podrobil se i vyšetření ultrazvukem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dominik Hašek

Článek

"Jde o chronické poranění a nebude vůbec jednoduché to spravit," připustil Kolář pro deník Sport. Pokud se bolesti třísel vrátí, bude gólman nejspíš muset na operaci. "V úvahu by pak přicházela i operace, ale ta by ho vyřadila na delší dobu. Nebo by si musel dát dlouhodobou pauzu a být v klidu," dodal Kolář.

Od Detroitu, který se vydal k sérii pěti zápasů na západní pobřeží, dostal Hašek povolení odjet na pár dní domů za rodinou, neboť lékaři mu stejně nařídili dva týdny absolutní klid a do tréninku se do konce ledna určitě nezapojí. Zpátky za oceán Hašek odjížděl v nejistotě a připustil, že pokud by se problémy vrátily, sezóna pro něj skončí.

Trenéra Detroitu Dave Lewise zatím trápí dilema ohledně brankářů, které bude muset v blízké době řešit. Haška, který se stal začátkem sezóny jedničkou, teď zastupují Curtis Joseph a Manny Legace."Jakmile se Dominik uzdraví, vrátí se k tréninku a pak budu muset přemýšlet o tom, koho obětovat. Někdo bude muset z kola ven," vykládal Lewis v rozhovoru pro deník Detroit Free Press. "Budu si muset rozmyslet, co dál," pravil trenér taktně.

Reklama

Související témata: