Hlavní obsah

Jágra trápí třísla, možná bude mimo hru dva týdny

NEW YORK

Proklatá třísla! Dominik Hašek kvůli nim ukončil sezónu a obnovené zranění nyní pronásleduje i hvězdu New Yorku Rangers Jaromíra Jágra. Kladenský odchovanec si na potíže stěžoval už ve středečním utkání v New Jersey, ve čtvrtečním duelu proti Philadelphii se zranění ještě zhoršilo a Jágr tak svému týmu bude zřejmě nějaký čas chybět.

Článek

"Bylo to špatné už v New Jersey, ale přesto jsem hrál. Ve dvou zápasech ve dvou dnech jsem se unavil a při odrazu mě to bolí," prozradil Jágr deníku Star-Ledger. "Neměl jsem potíže s třísly dlouho," litoval nejproduktivnější hráč Rangers návratu potíží.

Jágr měl podle zpráv z Washingtonu kvůli zranění třísel vynechat v tomto ročníku jeden zápas v dresu Capitals, ale později se ukázalo, že šlo o jiné nespecifikované zranění. Naposledy tak nehrál Jágr kvůli těmto problémům v lednu 2001, kdy vynechal šest utkání. Za pět let kvůli potížím s třísly nenastoupil podle deníku celkem k 28 duelům.

Jelínek čeká na výsledky vyšetření

"Řekl mi, že si myslí, že nepůjde na led tak čtrnáct dní," řekl Jágrův osobní trenér Marian Jelínek v rozhovoru pro server hokej.cz. "Šlo ale čistě o jeho osobní odhad, navíc byl ještě pod vlivem emocí z prohraného utkání. Já doufám, že pauza tak dlouhá nebude," dodával si optimismu Jelínek.

Jágr by měl ještě dnes absolvovat podrobné vyšetření. "Uvidíme, co nám ukáže. Ale už nyní je jisté, že se nejedná o obnovení chronických problémů, které měl dříve. Je to něco jiného," tvrdil Jelínek, který čeká na výsledky prohlídky.

"Spojil bych se pak s docentem Kolářem, který by snad i takhle na dálku mohl odhadnout, o co jde. Podle toho vymyslíme nějaké napravovací cviky," dodal Jelínek.

Reklama

Související témata: