Hlavní obsah

Jágr ještě není fit, ale bude hrát

NEW YORK

Hokejový útočník Jaromír Jágr nebude i přes problémy s třísly chybět ve čtvrtečním programu NHL. "Není to nejlepší, ale musím hrát," potvrdil Jágr. Newyorští jezdci zoufale bojují o play-off a křídelního útočníka potřebují jako sůl. Navíc je čeká derby, ve slavné Madison Square Garden přivítají městské rivaly Islanders.

Článek

Jágr se zranění obnovilo minulou středu v utkání s New Jersey, v dalším utkání s Philadelphií o den později se jeho stav ještě zhoršil. Původně měl Jágr týmu chybět až čtrnáct dní, nakonec se už po týdnu vrací. Vynechal tři zápasy, ale už včera se objevil na tréninku. "Není na co čekat. Nic mě nebolí," prohlásil Jágr, i když připustil jistou míru rizika.

Rangers ale potřebují každou 'pracovní' sílu ke zteči na pozice v play-off. Nyní ztrácejí na osmé místo jedenáct bodů, do konce základní části NHL přitom schází už jen 23 utkání. Boháči z Manhattanu nahlédli do bojů o Stanley Cup naposledy v roce 1997 a jsou tak často terčem posměchu zámořských novinářů.

"Pokud znovu selžou, bude to spíše legrační než překvapivé. Prostě jen další komedie na Broadwayi," utahovali si z Jezdců například v listu Detroit Free Press.

Dnešní porážka s Islanders by mohla znamenat nejen konec nadějí na play-off, ale i následný prodej mnoha hráčů. Deník Star-Ledger se domnívá, že by kádr mohli opustit Alexej Kovaljov, Chris Simon, Matthew Barnaby, Jágrův kamarád Petr Nedvěd nebo dokonce místní ikona Brian Leetch.

Reklama

Související témata: