Hlavní obsah

Calgary se chce zbavit Turka

CALGARY

Dny Romana Turka v dresu Calgary Flames jsou zřejmě sečteny. Podle kanadské televize TSN klub nabídl českého brankáře ostatním celkům. Turek by tedy nyní měl být zařazen na listinu volných hráčů, a pokud si jej nikdo nevybere, bude se Calgary snažit jej vyměnit. Klub se chce především zbavit finančních závazků vůči gólmanovi.

Článek

Turek má v Calgary plat pro letošní sezónu ve výši 4,25 miliónu dolarů. Příští rok by si měl přijít na pět miliónů a v sezóně 2005/06 má jeho kontrakt být ještě o 750 tisíc dolarů vyšší. Do Calgary přišel Turek v létě 2001 ze St. Louis.

Za kanadský klub odchytal mistr světa z roku 1996 dvě kvalitní sezóny, ale v letošním ročníku jej zabrzdila zranění. Na začátku sezóny svému týmu chyběl nejprve týden kvůli zranění hlavy, pak ho téměř na dva měsíce vyřadilo poraněné pravé koleno. Do dnešního dne odchytal všehovšudy 15 utkání.

Příležitost zatím chytil za pačesy finský náhradník Miika Kiprusoff, který týmu vychytal z pětadvaceti zápasů 17 vítězství. S fantastickým gólovým průměrem 1,55 navíc momentálně ovládá statistiky všech gólmanů v NHL. Nejlepší je i v procentuální úspěšnosti zásahů - 93,78%.

I proto Turek v posledních zápasech nedostával téměř vůbec příležitost. Za poslední měsíc se dostal do branky pouze třikrát, přičemž dnes jej Calgary v Detroitu postavilo zřejmě jen proto, aby se ukázal případným zájemcům. Zatím se spekuluje o týmech jako Colorado či New York Rangers.

Reklama

Související témata: