Hlavní obsah

Holland odhalí okolnosti Haškova odchodu

DETROIT

Až příliš mnoho nezodpovězených otázek je podle generálního manažera hokejového Detroitu Kena Hollanda kolem předčasného konce sezóny gólmana Dominika Haška. V nejbližších dnech proto hodlá předstoupit před novináře a poodhalit okolnosti odchodu českého brankáře, který kvůli zranění třísel rezignoval na letošní sezónu v únoru.

Článek

Holland po jednom z rozhovorů s Haškovým agentem Ritchem Winterem došel k závěru, že je kolem celé věci hodně nejasností, jejichž vinou si lidé nemohou o českém gólmanovi myslet nic pěkného.

"Říká se, že přišel, jen sebral peníze a odešel," shrnul Winter v rozhovoru pro deník Detroit Free Press. "Přitom se jej situace nesmírně dotkla. Byl hodně zklamaný," citoval dále deník Haškova agenta. Ten svého klienta rázně bránil. "Dominik se vrátil, protože chtěl hrát, a ukončil sezónu, protože se zranil. Proč by vysvětlení nemohlo být tak jednoduché?" ptal se Winter.

Podle něj za Haška rozhodli lékaři. Navštívil s bolavými třísly celkem tři - týmového, svého amerického lékaře a později v Praze vyhlášeného fyzioterapeuta Pavla Koláře, který dokonce nevyloučil operaci.

Winter s Hollandem nemluvil

Holland s tvrzením úplně nesouhlasil, protože, jak vyšlo později najevo, s ním Winter celou věc neprodiskutoval. "Nebudu o tom dnes mluvit," odmítl generální manažer Red Wings odpovědět na otázku, zda bylo správné, že s ním Winter nemluvil o tom, jak se situace kolem Haškova zranění vyvíjí. "Víc vám povím během několika dnů," ujišťoval Holland novináře.

Hašek by se rád v příští sezóně vrátil a Winter o tom v uplynulých dnech s Hollandem jednal. "Chce dál hrát, pokud mu to okolnosti dovolí. Uvědomuje si ale, že je veterán, a že pokud Curtis Joseph získá Stanley Cup, že tu pro něj už nebude místo," zprostředkoval agent Haškův pohled na věc.

Holland jen zopakoval své nedávné prohlášení, že "je vysoce nepravděpodobné, že by Hašek znovu hrál za Detroit". Winter hájil svého klienta především proti obviněním z vypočítavosti. "Hašek si mohl nechat vyplatit plných šest miliónů dolarů, na které měl nárok ze smlouvy, ale nabídl klubu, že se dvou miliónů vzdá," připomněl Haškův agent.

Reklama

Související témata: