Hlavní obsah

Nejblíže k play-off jsou Montreal a Vancouver

PRAHA

Do začátku bojů o Stanleyův pohár zbývá už jen pár zápasů a řada klubů se v NHL pohybuje těsně u postupové hranice do play-off. Právě na tom, zda se jim nakonec podaří do vyřazovací části postoupit či ne, bude hodnocena jejich úspěšnost letošní sezóny. Dramatičtější je zatím situace v Západní konferenci, kde si na čtyři postupová místa brousí zuby ještě sedm celků.

Článek

Jednodušší je situace ve Východní konferenci, kde jsou mezi jistými účastníky play-off volná už jen dvě místa. Jasně nejvýhodnější pozici má přitom sedmý Montreal, kterému k jistotě chybí jeden jediný bod. Tím pádem by ho už nemohlo předstihnout deváté Buffalo, jež má před posledními šesti zápasy o dvanáct bodů méně.

Buffalo zřejmě bez šance

Buffalo nejspíše nepředstihne ani New York Islanders, držící zatím osmé místo. A to i přesto, že na Ostrovany ztrácí "jen" osm bodů, a má o jeden zápas méně. Islanders čeká ještě pět utkání, a pokud v nich získají alespoň pět bodů, Buffalo už nebude mít šanci.

A to by pro hokejisty Islanders neměl být problém. Momentálně jsou v dobré formě, vyhráli šest z posledních sedmi zápasů. V dalším programu navíc budou hrát třikrát na domácím ledě, kde za poslední dva měsíce prohráli jen třikrát.

Kanadské kluby jsou blízko

Velmi napínavé to bude v Západní konferenci, kde je ve hře o postup ještě sedm týmů, přičemž postoupit mohou jen čtyři. Účast by neměla uniknout momentálně pátému Vancouveru, který má pět zápasů před koncem osm bodů náskok na osmé St. Louis.

Velmi dobře je na tom i šesté Calgary, které má o tři body méně. Pokud Flames ve zbývajících čtyřech utkáních získají alespoň pět bodů, měli by mít vyhráno. Nebudou to ale mít jednoduché, kromě Phoenixu a Anaheimu je čekají dvakrát hokejisté Los Angeles, které zatím v letošní sezóně neporazili.

St. Louis trápí zranění

A právě Králové budou ve svých zbývajících šesti zápasech potřebovat každý bod. Momentálně jsou desátí a na postupovou příčku ztrácejí čtyři body. A kromě Calgary je čeká i dvojzápas se San Jose, s kterými letos hráli už čtyřikrát a ani jednou se neradovali z vítězství.

Lépe jsou na tom hokejisté Edmontonu a St.Louis se shodným počtem bodů, lepší (osmou) příčku drží jen díky lepší pozici v divizi Bluesmani ze St.Louis. Lepší vyhlídky má ale Edmonton, i když je před ním o jeden zápas míň. St.Louis totiž postrádá pět hráčů základní sestavy včetně obránce Ala MacInnise.

Nashville se asi dočká

Poprvé v historii mají slušnou šanci zahrát si play-off Nashville Predators. Zatím jsou na sedmém místě a v posledních pěti zápasech je čekají Columbus, St. Louis, Colorado, a dvakrát Chicago. To zatím letos ve čtyřech případech porazit nedokázali, s ostatními mají vyrovnanou bilanci.

K jistotě postupu  potřebují Vokoun a spol. především porazit St. Louis, a mohou i jednou prohrát. Zatím jedenáctá Minnesota má prakticky už jen teoretickou naději na postup a na svou loňskou cestu až do finále konference může jen nostalgicky vzpomínat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články