Hlavní obsah

Hokejista St. Louis obviněn z přípravy vraždy

ST. LOUIS

Útočník celku zámořské NHL St. Louis Blues Mike Danton čelí ve Spojených státech obvinění z přípravy nájemné vraždy. Dantona byl zatčen agenty FBI na letišti v San Jose poté, co Blues ve čtvrtek po čtvrté prohře s místními Sharks vypadli z play-off.

Článek

Hokejista údajně řekl ženě, že po něm jde najatý vrah z Kanady a zeptal se jí, zda nezná někoho, kdo by ho za deset tisíc dolarů zabil. Wolfmeyerová zavolala muži, jenž nyní proti dvojici svědčí, a ten se s Dantonem spojil.

Hokejista prý vymyslel plán, jak se svého údajného vraha zbavit. Muž ho měl zabít v Dantonově apartmá tak, aby to vypadalo, že se dovnitř vloupali dva lupiči, jeden byl při tom zabit a druhý uprchl s třemi tisíci dolarů z Dantonova sejfu.

Chtěl skrýt nevázaný život

Ve skutečnosti se prý Dantona, jenž dříve vystupoval pod jménem Mike Jefferson, nikdo zavraždit nesnažil. Centr St. Louis se chtěl údajně zbavit přítele, s nímž se v úterý pohádal kvůli svému nevázanému sexuálnímu životu a závislosti na alkoholu. Podle obžaloby se Danton obával, že muž vše prozradí vedení klubu a zničí tak jeho hokejovou kariéru.

V pátek muž na žádost FBI Dantonovi do vězení zatelefonoval a ptal se, proč ho chtěl zabít. Hokejista se podle nahrávky hovoru zhroutil a s pláčem vysvětloval, že si chtěl najmout vraha, protože měl pocit, že ho jeho známý chce opustit.

Podle FBI neexistuje žádný důkaz, že by někdo usiloval o Dantonův život. "Nemůžeme to potvrdit, abych byl přesný," řekl zvláštní agent FBI Marshall Stone.

Mluvčí St. Louis Frank Buonomo se k případu odmítl vyjádřit. "Věc je v rukou vyšetřovatelů a justiční moci," uvedl pouze v oficiálním prohlášení.

Reklama