Hlavní obsah

Primeau zavelel a Philadelphia rozstřílela Toronto

NEW YORK

Keith Primeau a Michal Handzuš byli hlavními strůjci nedělního vítězství Philadelphie nad Torontem. Flyers na domácím ledě převálcovali kanadský tým 7:2 a ujali se vedení v sérii semifinále Východní konference 3:2. O postupu mohou rozhodnout již v úterý na ledě Toronta.

Článek

Kapitán Philadelphie Primeau poté, co Toronto v pátek vyrovnalo dvěma výhrami v řadě stav série na 2:2, uspořádal  v sobotu se spoluhráči uzavřené dostaveníčko v kabině. "Řekl nám, že udělá všechno pro to, abychom nakročili za postupem," utrousil před novináři gólman Flyers Sean Burke.

Jak Primeau řekl, tak udělal a v neděli se blýskl třemi góly a jednou asistencí, vůbec nejlepším výkonem v průběhu čtrnácti let, během kterých bojoval v play-off zámořské soutěže.

"Něco jsem říct musel," smál se Primeau důrazu, který na jeho slova všichni kladli. "Je potřeba trochu nabudit emoce. Jinak jsme ale nebyli pod nějakým tlakem, hráli jsme v pohodě a rozhodnout mohl prakticky kdokoliv," dodal.

Belfour se po šesté brance balil

Philadelphia hnaná domácími příznivci na soupeře udeřila hned v úvodu utkání a už v šesté minutě vedla po trefách Recchiho a Handzuše o dvě branky. V závěru třetiny zvýšil při přesilovce Toronta Primeau, početní výhodu vzápětí využil Joe Nieuwendyk.

Druhá část měla naprosto stejný scénář. Primeau 44 sekund po úvodním vhazování prostřelil Belfoura počtvrté, Radivojevič s Handzušem přidali během sedmi minut další dvě branky a kanadský gólman přepustil své místo náhradníkovi Trevoru Kiddovi. Maple Leafs stačili do sirény opět snížit, poslední slovo ale měli na začátku závěrečné třetiny opět domácí, kdy uzavřel svůj gólový účet Primeau.

"Nadělali jsme spoustu zbytečných chyb a celý tým dnes rozhodně nehrál to, na co má," smutnil po utkání kapitán Toronta Mats Sundin. "Musíme tenhle debakl rychle vyhnat z hlavy a při utkání na našem ledě začít šlapat naplno od samého začátku," radil Belfour.

Philadelphia v průběhu zápasu přišla o brankáře Escheho a obránce Malachova, kteří odstoupili s blíže neupřesněnými zraněními horní části těla. Šestý zápas je na programu v úterý v Torontu, případný sedmý duel by se hrál ve čtvrtek opět ve Philadelphii.

Play-off NHL
Semifinále Východní konference
Philadelphia - Toronto 7:2 (3:1, 3:1, 1:0)
Branky: 19., 21. a 44. Primeau, 6. a 28. Handzuš, 4. Recchi, 24. Radivojevič - 20. Nieuwendyk (T. Kaberle), 30. Roberts. Zásahy brankářů: Burke 9:8, Esche 2:1 - Belfour 18/12, Kidd 11/10.
Stav série: 3:2 (zápasy 3:1, 2:1, 1:4, 1:3, 7:2)

Reklama

Související témata: