Hlavní obsah

Tampa opět vede, finále Stanley Cupu má na dosah

TAMPA BAY

Jediné vítězství dělí hokejisty Tampy Bay od finále Stanleyova poháru. Floridský celek přehrál v úterním pátém finálovém duelu Východní konference na svém ledě Philadelphii 4:2 a ujal se vedení v sérii 3:2. O postupu mohou hráči Lightning rozhodnout ve čtvrtek na ledě Philadelphie.

Článek

Tampě se v úterý dařily přesilovky, díky nimž držela utkání pod kontrolou a vytvořila si potřebný náskok. V polovině první třetiny překonal poprvé brankáře Philadelphie Esche při početní výhodě Ruslan Fedotěnko.

Zřejmě rozhodují zásah pak přišel na začátku prostřední části, kdy pouhých 24 sekund po úvodním vhazování a opět v přesilovce zvýšil náskok domácích Brad Richards, asistenci na jeho brance si připsal i Pavel Kubina. Ve 28. minutě vedla Tampa druhým přesilovkovým gólem Richardse o tři góly a zdálo se, že hosté budou na ručník.

To se ovšem nestalo a lehkou ztrátu koncentrace domácího týmu ještě před polovinou utkání potrestali Michal Handzuš a Mark Greig, jejichž branky v rozmezí 38 sekund donutily Tampu opět začít myslet na hokej.

Jistý Chabibulin

Domácí těsný náskok nakonec - hlavně díky bezchybnému výkonu brankáře Chabibulina - uhájili, v posledních sekundách hry při power play Philadelphie navíc přidal čtvrtou branku Tampy Tim Taylor.

Šestý zápas série hrané na čtyři vítězství je na programu ve čtvrtek na ledě Philadelphie, případné sedmé utkání by se hrálo v sobotu opět v Tampě.

"Samozřejmě, že bychom rádi rozhodli už ve čtvrtek ve Philadelphii, mám ale takový zvláštní pocit, jako kdyby nám v tom chtěli všichni z týmu Flyers zabránit," žertoval po utkání dobře naladěný trenér Tampy John Tortorella.

Play-off NHL, finále Východní konference
Tampa Bay - Philadelphia 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky: 21. a 28. Richards (na první Kubina), 11. Fedotěnko, 60. T. Taylor - 29. Handzuš, 30. Sharp. Zásahy brankářů: Chabibulin 30/28 - Esche 30/27.
Stav série: 3:2 (zápasy 3:1, 2:6, 4:1, 2:3, 4:2)

Reklama

Související témata: