Hlavní obsah

Kaberle vyměnil v NHL Atlantu za Carolinu

KLADNO

Hokejový obránce František Kaberle mění v NHL mužstvo. Po téměř pěti letech v Atlantě se pro příští dva roky upsal týmu Carolina Hurricanes. Kaberle se po sezóně stal volným hráčem, ale Atlanta o něj nejevila další zájem. Čtyřnásobný mistr světa se tak rozhodl pro nabídku Caroliny. Pokud bude v příští sezóně v NHL stávka, je připraven hrát v Kladně.

Článek

"I když jsem byl nejproduktivnějším bekem mužstva, Thrashers o mě neprojevili zájem. Tušil jsem ale takový vývoj, proto jsem v létě prakticky všechny věci z Atlanty odstěhoval. Jako volný hráč jsem si mohl vybrat nové působiště a z několika nabídek zvolil perspektivní celek Hurricanes," tvrdí čtyřnásobný mistr světa, jenž v NHL odehrál již 309 utkání.

"Je výborný bruslař, hraje pozičně a perfektně drží puk. Jeho šikovnosti využijeme v přesilovkách i při oslabení," řekl o starším z bratří Kaberlových pro AP manažer Caroliny Jim Rutherford. "S vedením klubu jsem mluvil telefonicky, slibují mi dost prostoru na ledě," míní český obránce.

Na Světový pohár se připravuje v Kladně

V Raleighu, kde klub hraje, může potkat i krajany Vašíčka, Vrbatu, Brendla a Kůrku. "Všichni jsou o generaci mladší, ale určitě s nimi během příštích dnů dám na téma Carolina řeč," uzavírá Kaberle, který se v případě výluky NHL rozhodl hrát v Kladně, kde také od pondělí s extraligovým mužstvem začne trénink na ledě: "Chci být pro Světový pohár  ve formě."

Reklama