Hlavní obsah

VIDEO: Radulov hned po návratu skóroval, zastínil jej ale kamarád Malkin

PITTSBURGH

Po čtyřech letech a trucování v Kontinentální lize (KHL) se Alexandr Radulov opět vrátil na led nejslavnější hokejové soutěže světa. A hned při svém prvním obnoveném startu v dresu Nashvillu skóroval. Jenže nikdo z jeho spoluhráčů se nepřidal, takže návrat skončil porážkou 1:5 s Pittsburghem.

Gól Alexandera Radulova

 
Článek

Zápas nevyšel finskému brankáři Nashvillu, Pekka Rinne inkasoval dvakrát už během prvních pěti minut a hosté už od začátku ztráceli. pak museli dotahovat náskok. Ve druhé třetině se sice trefil z dorážky před brankou právě Radulov, jenže důvody k oslavám to moc nebyly, Nashville totiž v té chvíli prohrával už 0:4.

Hvězdou zápasu byl jeho krajan v dresu Pittsburghu Jevgenij Malkin, jenž skóroval dvakrát. Ten má neskutečnou formu, během posledních šesti zápasů nasbíral sedm branek a stejný počet asistencí. "Co k tomu říct? On je neuvěřitelný, je jedním z nejlepších hráčů NHL současnosti," chválil parťáka z ruské reprezentace Radulov.

Společně poklábosili ještě ráno před zápasem, když se potkali v hale Pittsburghu. "Malkin hrál stejně tak dobře v roce, kdy vyhráli Stanley Cup. V předchozí sezóně měl problémy se zraněním, ale pořád je to moc dobrý hráč," dodal Radulov.

Radulov bude zase nebezpečný

Svého navrátilce zase po zápase ocenil trenér Nashvillu Barry Trotz. "Myslím, že hrál dobře. Uvědomte si, že za posledních deset dní nemohl ani pořádně chodit bruslit. Navíc hra tady je o dost rozdílnější než v Evropě," řekl.

"Myslím, že Radulov Nashvillu určitě pomůže. Nějaký čas v NHL nehrál, přesto předvedl dobrý výkon. Až do týmu více zapadne, bude to zase pořádně nebezpečný chlapík," prohlásil i generální manažer Pittsburghu Ray Shero.

Reklama