Hlavní obsah

Jágr je zpátky v Čechách. Možná odehraju poslední sezónu, připustil

Hvězdný hokejista Jaromír Jágr (40) se nečekaně objevil doma v Čechách a hned zamířil do Prostějova, kde vrcholil mezinárodní tenisový turnaj Unicredit Czech Open. Tam také novinářům prozradil své nejbližší plány, ale také dojmy z uplynulé sezóny.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tisková konference s hokejistou Jaromírem Jágrem po jeho návratu ze zámoří v Prostějově.

Článek
Fotogalerie

Co jste zatím v Čechách stihl?

Původně jsem chtěl zůstat v Americe, ale nakonec jsem se rozhodl přiletět s tím, že prvně se zastavím tady v Prostějově, kam jezdím už dlouho každý rok, protože tu mám kamarády a zdejší tenisový turnaj, na kterém je vždy super atmosféra, se mi strašně líbí. Chtěl jsem se podívat na finále, ale bohužel únavou jsem usnul a probudil se až na závěrečný tie-break. Ten jsem ale viděl a vítěze také, takže jsem vlastně zvládl všechno.

Jak dlouho doma zůstanete a co máte v plánu?

Přesně nevím, ale vidím to tak na měsíc a půl. Příští sezóna bude možná moje poslední a tak chci udělat maximum, aby byla parádní, s co nejlepším výsledkem.

Znamená to, že někde uvnitř jste již k ukončení kariéry rozhodnutý?

Každý člověk má svou hrdost a i když hokej neskutečně miluji, chci hrát na úrovni, na kterou jsem byl léta zvyklý a na kterou si zvykli i fanoušci. Rozhodně se nemíním na ledě jen tak plácat a být na obtíž. Když ale vše vyjde tak, jak si představuji, je možné, že i potom budu pokračovat dál. Víc ale o tom v této chvíli nemá cenu spekulovat.

Jste pořád ještě zklamaný z play-off? Přece jen, v průběhu sezóny jste New Jersey několikrát přejeli, ale ve Stanley Cupu vám nedali šanci. V čem byl problém?

Play-off je specifické tím, že začíná od nuly. V tom je jeho kouzlo, jeho krása. Třeba proti Pittsburghu nám prakticky nikdo z odborníků nedával šanci. Jenže my jsme výbornou hrou překvapili a najednou nás pasovali na jednoho z favoritů celé soutěže. Proč jsme tuto roli nezvládli, těžko říct. Možná jsme špatně trénovali, možná jsme zvolili špatnou taktiku. Nevím. Sám jsem si ale myslel, že New Jersey přejedeme, že jim nepovolíme více než jeden zápas. Oni však byli jednoznačně lepší, rychlejší. Zkrátka, nedali nám šanci a výborně za ně hráli všichni Češi. Nakonec vidíte, jak daleko jsou.

Jak to vypadá s vaším angažmá pro příští sezónu?

Mluvit o tom, kde budu hrát, je předčasné. Nejdůležitější v tomto směru je draft. Po tom se rozhodne. Trh s volnými hráči se rozběhne 1. července a nahoru půjde platový strop. Od toho se bude vše odvíjet. Alespoň tak jsem to slyšel. Liga prý vydělala.

Nelákalo by vás hrát za kanadský klub?

Určitě je to zajímavá myšlenka, protože v Kanadě jsem nikdy nehrál. Navíc vím, že tam hokejem žijí maximálně. Touha vyzkoušet tady proto je. Na druhé straně, já strašně nerad chodím do něčeho nového a ve Philadelphii jsem byl moc spokojený.

Reklama