Hlavní obsah

Český obránce Kundrátek byl povolán z farmy do týmu Washingtonu

Washington

Český hokejový obránce Tomáš Kundrátek byl hned po startu nového ročníku NHL povolán z farmy v Hershey z nižší AHL do prvního týmu Washingtonu. V kádru Capitals nahradí zraněného zadáka Jacka Hillena, který nedohrál sobotní úvodní utkání na ledě Tampy Bay.

Foto: Chris Knight, ČTK/AP

Český hokejový obránce Tomáš Kundrátek (vpravo) v dresu Hershey Bears.

Článek

Třiadvacetiletý Kundrátek by tak mohl v úterním duelu proti Winnipegu rozšířit bilanci pěti startů v NHL z minulého ročníku. Rodák z Přerova nebyl s Capitals ani na týdenním kempu po skončení výluky a působil nadále v AHL.

V Hershey je Kundrátek třetím nejproduktivnějším hráčem a zároveň třetím nejlepším střelcem mezi obránci celé AHL, když nasbíral v 41 zápasech 26 bodů za 13 branek a stejný počet asistencí. Trefil se i v nedělním utkání pod širým nebem, v němž ale na Hersheypark Stadium před 17 311 fanoušky nezabránil porážce s Wilkes-Barre/Scranton 1:2 po samostatných nájezdech.

Oates: Má už zkušenosti z minulé sezóny

"Hraje na farmě dobře. Je to pravák a o jednoho jsme přišli. Má také už trošku zkušenosti z minulé sezóny," okomentoval trenér Washingtonu Adam Oates Kundrátkovo povolání z farmy, kde má český bek vedle výborných ofenzivních statistik na druhou stranu nejhorší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech v týmu s 13 zápornými body.

Kundrátka draftovali v roce 2008 jako celkově 90. v pořadí New York Rangers a od roku 2010 hrál na farmě Jezdců v Connecticutu. V listopadu 2011 byl vyměněn do Washingtonu, kde už dostal šanci v NHL, ale jinak působí také v AHL v Hershey.

Zadák, který před odchodem do zámoří hrál českou extraligu v Třinci, má na kontě v nižší AHL 173 zápasů a 63 bodů za 27 branek a 36 asistencí. Je také v nominaci Východní konference na Utkání hvězd AHL, které se uskuteční v pondělí 28. ledna v Providence. Pokud by zůstal v prvním týmu Washingtonu, v exhibici by se nepředstavil.

Reklama

Související témata: